Teismas vyko raštu, todėl nei R. Vilkienė, nei T. Vilkas bylos nagrinėjime nedalyvavo.

Taip pat buvo nagrinėjamas vaikų gyvenamosios vietos nustatymas, išlaikymo priteisimas ir turto dalinimas.

Teismo nutartis

Nutraukiant santuoką tarp šalių buvo sudaryta taikos sutartis, kurioje buvo numatyta, kad visos santuokos nutraukimo pasekmių sutarties sąlygos yra konfidencialios.

T. Vilkas 2024-02-15 kreipėsi į teismą su prašymu išduoti vykdomąjį raštą dėl baudos už konfidencialumo įsipareigojimo pažeidimą išieškojimo iš R. Vilkienės.

Teismas 2024-03-13 nutartimi T. Vilko prašymą atmetė bei priteisė iš pareiškėjo T. Vilko bylinėjimosi išlaidų atlyginimą pareiškėjai R. Vilkienei. Teismas nurodė, kad santuokos nutraukimo pasekmių sutartyje įtvirtintas susitarimas dėl atsakomybės už šioje sutartyje numatyto konfidencialumo įsipareigojimo pažeidimą sudaro prielaidas T. Vilkui kreiptis į teismą su ieškiniu dėl netesybų priteisimo bendra ginčo teisenos tvarka ir vykdomasis raštas dėl baudos galės būti išduotas tik vykdant šiuo klausimu priimtą teismo sprendimą.

Delfi primena, kad R. Vilkienė ne kartą pasakojo apie jos šeimą ištikusią krizę ir skyrybas po 23 metų santuokos. Apie tai ji plačiau prabilo Delfi TV laidoje „Nepatogūs klausimai“.

„Santykiai buvo draskomi, vaikai taip pat, o tu dar esi uždaryta. Stogą „rovė“ juodai. Tada aš pasinėriau į nuotolines treniruotes 12 valandų per dieną. Kad neprarasčiau sveiko proto, aš save „užmušdavau“ treniruotėmis. Po to man vėl teko savo darbu įrodyti, ką aš darau. Antras dalykas yra konkurencija. Juk į Vilnių atvažiavau iš provincijos. Tad esu dėkinga ir klientėms, kurios mane pareklamavo, šiai dienai laisvo laiko turiu lygiai nulį. Neturiu jo nei sau, nei santykiams. Viskas – tik darbui. Kol kas“, – pasakojo R. Vilkienė.

Į Vilnių Rasa persikraustė po 23 metų trukusios santuokos griūties. Ir ji sako, kad to nelinkėtų niekam.

„Manęs klausia, ar negaila santykių. Labai gaila. Bet viskas nevyko gerai, aš negaliu būti auka. Aš noriu būti žmogus ir aš noriu būti moteris. O santykiuose buvau darbinis arkys-auka. Bandžiau prisitaikyti, bet pas žmogų užaugo dar didesnis ego. Reikėjo iš karto duoti per kepurę. Sakyčiau, kad aš buvau skyrybų iniciatorė. Aš pasakiau, kad pavargau ir išeinu. Buvo pažadai pasikeisti, ta pati dainelė, kurią visi vyrai dainuoja, tada agresija ir tada jau buvo menkinimas. Dabar jam jau gaila, kad viskas taip nutiko, bet kaip sakau – traukinys išvažiavo“, – sakė R. Vilkienė.

Rasa Vilkienė

Rasa neslepia, jog dabar gauna labai daug vyriško dėmesio, tačiau jai reikia savo žmogaus. Dažniausiai jai rašo gerokai jaunesni vyrai, tačiau jai reikia tokio, kuris būtų subrendęs tiek kūnu, tiek siela.

Paklausta apie buvusias skaudžias skyrybas, ji sakė, jog neketina teigti, jog buvo blogas vyras – jei įvyko skyrybos, abu buvo kalti.

„Mano bėda buvo ta, kad aš buvau per daug atsidavusi darbui, nes esu iš tų, kurie turi padaryti maksimaliai beveik 100 procentų. Bet šeimoje aš nedaviau erdvės jam skleistis, o jam buvo patogu, kai viską padarydavau aš. Tada vyrams tereikia sugalvoti, kuo užsiimti. Galima kartą atleisti neištikimybę, antrą kartą, bet aš pradėjau eiti pas psichologą, vesti ten vaikus, bet mane tai labai žlugdė viduje.

Stengiausi pateisinti, laikiau tai vyro klaida, norėjau suteikti galimybę pasitaisyti. Nes mes viską sukūrėme patys, tad viską išardžius jau atgal nepastatysi. Stengiausi lipdyti. Ir kai suvokiau, kad su galva aš dar galiu susitarti, bet manęs neklauso mano kūnas, teko atrasti, kas mane blokuoja. Išėjus iš namų, man baigėsi skausmai, traumos, nemiga. Niekas, joks brangus rankinukas neatstos sveikatos, vidinės ramybės ir balanso“, – įsitikinusi laidos pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)