Anot advokato Gintaro Černiausko, susidaro įspūdis, kad prokuratūra ėmė vilkinti laiką, o ne vykdo bylos tyrimą.

„Į teikiamus prašymus byloje prokuroras mums atsakydavo raštu, taip mums buvo užkirstas kelias teikti skundus. Apskundėme Generalinei prokuratūrai tokius prokuroro veiksmus, taip pat prašėme, kad bylos tyrimą perimtų Generalinė prokuratūra. Tačiau kol kas Generalinė prokuratūra neišreiškė noro perimti bylą. Visgi bylą tiriančiam prokurorui pateiktas nurodymas, kad atsakymai būtų pateikiami, neužkertant galimybės juos apskųsti. Susidaro įspūdis, kad byla vilkinama, tačiau tikrai nežinau tam priežasčių“, – DELFI sako G. Černiauskas.

Advokatas sako, kad ledai šiek tiek pajudėjo, tik pateikus skundą Generalinei prokuratūrai, kuri nurodė šiuo metu bylą tiriančiam prokurorui pašalinti procesinius veiksmus, tai yra, teikti atsakymus taip, kaip priklauso atliekant bylą, o ne savo nuožiūra.

Anot advokato, jam keista ir tai, kad bylos tyrimas darosi panašesnis į teismo, o ne prokuratūros vykdomą darbą.

„Prokuroro reikalas surinkti įrodymus ir perduoti teismui, kur kaltinamiesiems suteikiama galimybė gintis. Įrodymų tikrai pakanka, o naujų įrodymų po tiek laiko juk jau nesurinks. Suprasčiau, jei prokuroras keistų taktiką, darytų kitokius veiksmus, tačiau matau, kad to nėra.

G. Černiauskas sako, kad jį stebina ir tai, kad byloje nei daugėja įtariamųjų, nei keičiasi įtarimai R. Pinikui. Jam inkriminuojama privedimas prie savižudybės ir narkotinių medžiagų platinimas. Tačiau į pateiktus įrodymus, kad tai, anot advokato, akivaizdus prekybos žmonėmis atvejis, prokuroro nedomina.

Šeimai atstovaujantis advokatas sako, kad jis vis tiek sieks, kad dar kartą Generalinė prokuratūra nagrinėtų jų prašymą perimti bylą ir jau yra pateikęs skundą dėl atsisakymo. Be to, jo nuomone, jei jau byla nebus perimta, niekam nenaudinga ją vilkinti ir jau turėtų viskas persikelti į teismą.

DELFI primena, kad mergina žuvo lapkričio 20 dieną, apie nelaimę pareigūnams pranešta 19.30 val. Iš pradžių liudininku įvardytas R. Pinikas tvirtino, kad mergina su juo iš Vilniaus į Klaipėdą atvyko savo noru. Tačiau tyrimo eigoje jis tapo įtariamuoju dėl privedimo iki savižudybės, o tolesnės apklausos tyrėjams ir surinkti įrodymai šią savaitę leido jam pareikšti įtarimus ir dėl narkotikų platinimo.

Merginos žūties dieną balkone buvo R. Pinikas ir dar vienas vyras. Jam prokuratūra įtarimų nepareiškė nei dėl merginos žūties, nei dėl to, kad ji buvo apsvaiginta.

Po nelaimės prabilusios merginos draugės pasakojo, kad R. Pinikas dar Vilniuje po Juozo Statkevičiaus kolekcijos pristatymo sekiojo paskui Dovilę ir nuvyko į jos namus, kur vyko pasisėdėjimas po renginio. Viena draugių tikino, kad Dovilė jau buvo apsvaiginta, kai išvyko su R. Piniku į Klaipėdą – ji nekontroliavusi savo veiksmų, buvo apatiška, keistai elgėsi.

Dovilės artimieji po tragedijos DELFI sakė, kad jie nori sužinoti tiesą ne tik dėl savęs. Tuo pačiu ši tragedija atskleidžia tą šou verslo,apie kurią vengiama viešai kalbėti. Plačiau rasite čia.

Advokatas sako, kad pagal turimus įrodymus pakanka pagrindo įtariamajam R. Pinikui inkriminuoti kur kas sunkesnius nusikaltimus: išžaginimą, nes Dovilė buvo apsvaiginta, nužudymą, prekyba žmonėmis ir poveikį liudytojai.

Pats R. Pinikas DELFI papasakojo savo įvykių versiją, ji neigia kaltę dėl merginos išnaudojimo. Plačiau skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (240)