Verslui taupė pinigus

Vos įėjus į jaukią kavinę juntamas kepamų tortų kvapas. Liucina ne kartą tvirtino, kad desertų kepimas yra ne tik vienas iš jos pragyvenimo šaltinių, bet ir hobis. Rimgailų šeimyna savo kavinę vadina saldžiu restoranėliu. L. Rimgailė pasakojo, kad mintys apie nuosavą kavinę kilo tada, kai prireikė pakeisti gamybines patalpas. Pamačiusi skelbimą nuvyko apžiūrėti patalpų ir nusprendė, kad nori čia įsikurti.

„Neslėpsiu, atsidaryti savo kavinę buvo šiek tiek baisoka. Tačiau tai buvo mano svajonė, mane labai palaikė mano kepinių gerbėjai, gaudavau daug laiškų. Norėdami atsidaryti savo kavinę, su Tadu taupėme pinigus. Jei sėdėsi ir gyvensi mintimi, ar kavinė pasiteisintų, nieko neturėsi. Reikia imti ir daryti. Nors dirbame vos vieną dieną, jau sulaukėme lankytojų“, - džiaugėsi kavinėje šeimininkaujanti L. Rimgailė.

Patalpas remontavo patys

„Išsinuomoti patalpas kavinei nusprendžiau visai netikėtai. Anksčiau šioje vietoje buvo aludė, kurioje alaus bokalas kainavo tris litus. Vaizdas, kuris kavinėje buvo anksčiau, kardinaliai skiriasi nuo to, ką matote dabar. Mums nepatiko interjeras, viduje buvo labai tamsu. Remontą padarėme per tris savaites. Kartu su Tadu perdažėme sienas, nudažėme baldus. Viskas įsirengėme patys, darėme taip, kaip mums patinka.

Mano vyras labai darbštus, jam nebaisūs jokie vyriški darbai. Pats pritvirtino barą. Į pagalbą atskubėjo ir draugai, kabino paveikslus, padėjo pritaisyti lentynas. Interjere vyrauja žydra ir balta spalvos. Norėjome, kad viskas atrodytų skaniai. Kadangi labai myliu Portugaliją, mama juokavo, kad čia susikūriau savo mažąją Portugaliją“, - juokėsi pašnekovė.

Su vyru randa bendrą kalba

Pasiteiravus, ar nebaisu kartu su vyru vadovauti vienam verslui, L. Rimgailė tikino, kad kol kas viskas sekėsi puikiai ir dėl to pora nesipyko. Mergina pasakojo, kad su sutuoktiniu stengiasi rasti bendrą problemų sprendimo būdą, o kai reikia, nusileidžia. „Noriu, kad čia būtu ne mano, o mūsų vieta. Todėl net ir rinkdama sienų spalvas visada atsižvelgiu į Tado nuomonę“, - DELFI kalbėjo praėjusią vasarą ištekėjusi mergina.

Nors daugelis pradedančių verslininkų stengiasi kavines įkurti arčiau centro, mikrorajone įsikūrusi L. Rimgailė dėl šio sprendimo nė kiek nedvejojo. Mergina yra įsitikinusi, kad miegamuosiuose rajonuose labai trūksta tokios vietos, kur daugiabučių namų gyventojai galėtų kokybiškai praleisti laiką nevažiuojant į centrą. Liucina savo klientus bandys papirkti ne tik kepiniais. Vakarais kavinė virs jaukia vynine, kurioje žmonės galės prisėsti ir išgerti vyno taurę, pasikalbėti.

Planuose - kavinių tinklas

Kulinarijos šou „Skonis“ puikiai pasirodžiusi mergina pasakojo, kad panorusi atidaryti savo kavinę susidūrė su įvairiausiomis problemomis. „Nesu profesionali konditerė, apie kai kuriuos dalykus net nežinojau. Kiekvieną dieną sužinau įvairiausių naujų reikalavimų, reikia susitvarkyti daug biurokratijos. Žinau, kad vardan verslo ateityje reikės paaukoti daug dalykų. Tokia vieta pririša, pirmus metus teks dirbi neskaičiuojant poilsio valandų“, - kalbėjo L. Rimgailė pridurdama, kad viena kavine tikrai nežada apsiriboti.

Rimgailų kavinę prieš remontą:

Taip Rimgailų kavinė atrodo dabar:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)