Ne vieną apdovanojimą pelniusi E. Špokaitė tikina, kad jau nuo praėjusių metų rugsėjo kartu su buvusia šokėja Kristina Sliesoraitiene pradėjo įgyvendinti planus laikinojoje sostinėje atidaryti baleto mokyklą.

E. Špokaitė neslepia, kad kilo nemažai sunkumų. Pirmiausia dėl tinkamų patalpų bei reikiamos kvalifikacijos mokytojų.

Įveikusi visus nesklandumus E. Špokaitė trečiadienį specialiai iš JAV atvyko į mokyklos atidarymą, o visi norintys sunkiai tilpo į atidarymo šventę.

Baleto mokykla atidaryta J. Naujalio muzikos gimnazijoje. Čia įrengta ir speciali, baletui pritaikyta salė. Beje, mergaitėms yra skirta ir speciali apranga, kurią sukūrė dizaineris Juozas Statkevičius.

E. Špokaitė jau yra atidariusi savo vardo baleto mokyklą Vilniuje. Tačiau Auksiniu scenos kryžiumi apdovanota artistė teigė, kad ne plėtra buvo jos prioritetas. Didžiausias dėmesys skiriamas kokybei.

„Mes stengiamės, kad mokykla atitiktų žodį mokykla, kad tai iš tikrųjų būtų mokykla. Tai nėra tik užsiėmimai – tai yra mokykla, su savo programa, su noru išmokti ir noru išmokyti. Vilniuje mes sulaukėme didelio populiarumo, tačiau mūsų tikslas nebuvo plėstis. (...). Mūsų mokyklos tikslas yra kokybė. Aš manau, kad iš mūsų vaikų daugelis taps profesionalais, bet daugelis bus ir kitos srities specialistais. Bet norėtųsi, kad tai, ką jie išmoks, būtų kokybiškos žinios, įgytas tikrasis baleto suvokimas“, - DELFI teigė E. Špokaitė.

Baleto žvaigždė priduria, kad turint baleto centrą laikinojoje sostinėje perspektyviems vaikams bus galima ilgiau mokytis Kaune.

„Kauniečiams nereikėtų išvažiuoti iš namų 7-8 metų. Turėdami kokybišką mokymą jie iki 13 metų galėtų būti Kaune. Tuomet bus didesnė tikimybė, kad jie sugrįš ir bus Kauno baleto artistai“, - DELFI sakė E. Špokaitė.

Kaune baleto paslapčių mokysis apie 60 mergaičių bei viena suaugusiųjų grupė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją