Į teismą kreipėsi kreditų biuro generalinis direktorius Andrius Bogdanovičius. Jis naujienų portalui DELFI sakė, kad taip pasielgti nusprendė neapsikentęs savivaliavimo.

„Nusprendėme kovoti su vestuvių organizatorių savivale, kai jie naudojasi mūsų asmenine švente savireklamai ir kitiems tikslams. Mes prašėme K. Kaikarienės ir jos personalo nenaudoti nuotraukų iš mūsų šventės savo asmeniniais tikslais nesuderinus su mumis, tačiau tai nebuvo padaryta. Todėl mes kreipėmės į teismą ir nusprendėme teisiniu būdu pasiekti, kad visos nuotraukos būtų išimtos iš viešų kanalų ir nenaudojamos be mūsų sutikimo“, – tikino A. Bogdanovičius.

Teismas ieškinį priėmė ir kaip laikinąsias apsaugos priemones nurodė K. Kaikarienei išimti visas su minėta švente susijusias nuotraukas iš viešumos bei jų daugiau nepublikuoti. Nors vestuvių ir renginių organizatorė apskundė šį teismo sprendimą, aukštesnės instancijos teismas patvirtino prašomų priemonių reikalingumą.

Šią savaitę Vilniaus apygardos teisme įvyko dar vienas bylos posėdis dėl šių metų balandį priimtos nutarties dėl laikinųjų apsaugos priemonių taikymo.

„Mums nepriimtina, kad be mūsų sutikimo vestuvių organizatoriai naudojasi situacija ir viešina mūsų asmeninio gyvenimo detales, jas naudoja savo asmeniniais komerciniais interesais. Apie tokias situacijas esame girdėję ne kartą, tačiau netikėjome, kol patys nesusidūrėme. Nusprendėme būti pirmieji, kurie nenori tylėti – tikime, kad mūsų teisinė kova padidins vestuvių organizatorių atsakomybę ir apsaugos kitus jaunavedžius nuo nemalonių patirčių ir padės išvengti papildomų rūpesčių“, – DELFI komentavo jis.

Beje, ši byla nėra vienintelė, dėl kurios K. Kaikarienė turi nemalonumų teisme. Artimiausiu metu bus nagrinėjama dar viena byla dėl teisių į privatumą pažeidimo, kur atsakove taip pat yra K. Kaikarienė.

Su pačia vestuvių planuotoja susisiekti nepavyko. Be savo klientės sutikimo nieko komentuoti negalėjo ir K. Kaikarienės advokatas Mindaugas Vasiliauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (279)