Šiedu akrobatinio skraidymo meistrai ne vienerius metus buvo Sovietų Sąjungos rinktinės nariai, po nepriklausomybės atkūrimo abu atstovavo Lietuvai tarptautinėse varžybose. Tačiau lapkričio 23-iosios mitinge S.Daukanto aikštėje J.Kairys buvo ne palaikančiųjų R.Paksą pusėje, o reikalavusiųjų šalies vadovą atsistatydinti, - buvusių draugų keliai seniai išsiskyrę.

"R.Paksą paliko net artimiausi bendražygiai. Per mitingą mačiau, kad ir buvę jo draugai traukėsi nuo Šustauskininkų ir netiesė rankų Prezidentui. Vienintelis būdas užbaigti šį skandalą ir išgelbėti valstybės įvaizdį - greičiau jam pasitraukti iš didžiosios Lietuvos politikos. Visiškai skirtingi dalykai sėdėti prie sportinio lėktuvo vairalazdės ir prie valstybės vairo", - įsitikinąs J.Kairys.

Jo teigimu, Rolandas Paksas neįvertino savo sugebėjimų, todėl negali grąžinti Lietuvos žmonėms vilties, pasitikėjimo ir kitų ikirinkiminės programos pažadų. Savo komandos nariais jis buvo pasirinkęs ne vieną prastos kompetencijos ir reputacijos asmenį, kurie garsiau už kitus šnekėjo ir pelnė R.Pakso palankumą. Tačiau muilo burbulas sprogo. Dabar pučiamas naujas - likę ir nauji patarėjai bando įtikinti tautą, koks geras ir neklystantis mūsų Prezidentas, ir visiškai nesiklauso oponentų nuomonės.