Ir tikrai - vaikinas, gyvendamas Lietuvoje, negalėdavo atsiginti nuo merginų. Ar tikrai Robertas Kupstas po šešerių metų gyvenimo Amerikoje vis dar toks? Buvęs žinomas dainininkas atskleidė DELFI apie savo dabartinį gyvenimą Amerikoje.

Amerikoje studijuoja bei dirba

Amerikos lietuvis Robertas Kupstas gyvena Amerikoje, Kalifornijoje, Palo Alto miestelyje. Šiame miestelyje yra Stanfordo universitetas, kuriame studijuoja tarptautinę politiką bei dirba asistentu. Šiuo metu jis yra buvusios JAV valstybės sekretorės Condoleezos Rice įkurtos tyrimų ir analizės organizacijos darbuotojas.

„Apie savo konkrečias pareigybes negaliu kalbėti, tai – susiję su konfidencialiais projektais. Galiu pasakyti, kad darbas man labai patinka. Jis – intelektualiai įdomus, leidžia plėsti savo profesinį akiratį,“ – kalba Robertas Kupstas.

Paklaustas, ar save laiko darboholiku, jaunas vyras atsakė: „Aš tikrai nesu darboholikas. Tvirtai tikiu balansuotu gyvenimu, į kurį įeina darbas, šeima, draugai, sveikata, laisvalaikis bei pomėgiai. Svarbiausia tinkamai planuoti savo laiką. Reikia būti lanksčiam ir keistis pagal situaciją, tačiau reikia gerbti savo įsipareigojimus kitiems žmonėms, vykdyti pareigas bei pažadus. Jei leidžia galimybės, aš visuomet pasisakau už kūrybinius, neįprastus bei nepamirštamus nuotykius.“

Pasiilgsta draugų

Vaikinas labai pasiilgsta Lietuvos ir joje likusių draugų, giminių, mylimų vietų: „Lietuvos gamta yra nepakartojama. Vasarą visuomet būna smagu pasėdėti senamiesčio lauko kavinėje, su draugais nulėkti prie jūros ar į sodybą, esančią prie miško ar ežero. Visada Lietuvoje jaučiuosi kaip namuose. Ši šalis man suteikia saugumo, jaukumo jausmą".

Amerikoje Robertas pasigenda europietiškos kultūros bei vertybių. Pasak vaikino, lietuviai lengviau prisileidžia prie savęs svetimą žmogų nei amerikiečiai.

„Manau, Lietuvoje yra lengviau turėti platesnį „tikrų draugų“ ratą nei Amerikoje. Labai pasiilgstu galimybės išeiti į Vilniaus ar Kauno senamiestį, susitikti su pažįstamais bei draugais. Pastariesiems galėdavai spontaniškai pasiūlyti nueiti į kavinę, barą ar klubą ir jie iškart sutikdavo. O Amerikoje turi planuoti iš anksto visus pasisėdėjimus, nes miestuose yra labai didžiuliai atstumai. Tai labai reikia investuoti daug laiko, planuojant laisvalaikį su draugais,“ – pasakoja R. Kupstas.

Savaitgalius Robertas praleidžia gamtoje: kopia į kalnus, plaukia baidarėmis, nardo su akvalangu, čiuožinėja snieglente. Su draugais apsilanko avangardiniuose renginiuose, muzikos festivaliuose.

Neseniai Bolivijoje patyrė nepamirštamų nuotykių

Atlikėjui labai patinka keliauti. Gruodžio mėnesį Robertas lankėsi Bolivijoje. Pirmą kartą vaikinas kopė į 6000 metrų aukščio kalną. Taip pat lipo į neaktyvų vulkaną bei aplankė milžiniškas druskų lygumas.

„Druskų lygumose nieko nesimato. Kai palyja, žemė tampa dangaus veidrodžiu. Atrodo, kad stovi tarp debesų. Neapsakomai keistas jausmas,“ – teigia R. Kupstas.

„Teko užstrigti viename mažame miestelyje. Ten kelius buvo užtvėrę kaimo protestuotojai, kurie protestavo visą savaitę. Teko samdyti taksistą, kuris vežė pro siaurus kalnų kelius. Automobilis buvo labai senas, tai buvo labai baisu važiuoti. Ypač tais atvejais, kai reikėdavo siaurame kelyje lenkti autobusus, kurie ten nesaugiai važiuodavo. Kelyje neišvengėme nelaimės. Mūsų automobiliui prakiuro padanga, teko sustoti viename miestelyje ir taisyti ratą. Laimė, sėkmingai pasiekėme galutinį tašką,“ – pasakoja vaikinas.

Amerikoje sunkiau susirasti merginą

Šiuo metu Roberto širdis – laisva. „Man sunkiau susirasti merginą Amerikoje, negu Lietuvoje. Gali būti, kad ilgas laiko praleidimas Lietuvoje, pakėlė mano merginų standartus. Tapau išrankesnis moterims. Ryto Europos moterys ir lietuvaitės – moteriškesnės, nei Vakarų europietės ir amerikietės. Taip pat amerikietės – daugiau konservatyvesnės už lietuves,“ – kalba vaikinas.

R. Kupstui patinka visapusiškos merginos, kurios rūpinasi savo vidumi bei neapleidžia išorės.

„Patinka šilto charakterio, energingos merginos, kurios domisi politika, pasaulio įvykiais, menais ir mėgsta sportą, aktyvią veiklą gamtoje,“ – teigia Robertas.

Velykos su lietuviškais patiekalais

Šiuo metu Robertas mokosi groti gitara. Beje, atlikėjas nepraleidžia šanso padainuoti lietuvių bendruomenėms. Kaip tik per Velykas dainavo Floridos lietuvių bendruomenei. Šioje šalyje atšventė Velykas su mama.

„Valgėme lietuviškus patiekalus, ridenome margučius. Buvo smagios Velykos,“ – sako R. Kupstas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (418)