Krepšininkai susiskirstė į dvi komandas. Vienos jų kapitonu tapo rinktinės treneris Jonas Kazlauskas, kitos – treneris ir masažuotojas Juozas Petkevičius.

Penktus metus rengiamas plaukimas skirtas komandinei rinktinės dvasiai ugdyti. Jachtų varžybose vyrai kaip įmanydami stengėsi palaikyti kovinę dvasią.

„Na, viskas, užvesk motorą“, – „rungtynes“ pradėjo brolis Lavrinovičius. Broliai labai nustebo sužinoję, jog varžybose jie su komandos draugais lenktyniaus su burėmis gaudydami vėją.  

Pirmą kartą jachtą buriavę  krepšininkai negalėjo nuslėpti šypsenų sužinoję, kad jiems teks tempti jachtos virvę, vadinamą falu. Sportininkams iš veidų šypsenos nedingo visų varžybų metu.

Broliams Lavrinovičiams teko atsakinga užduotis "krenuoti" arba kitaip - atsverti J. Kazlausko vairuojamą jachtą. 

Darjušas su Kšyštofu labai susikrimsdavo, kai prie jų ekipažo priartėdavo Juozuko komandos jachta. "Nekelkit bangų", - iš siūbuojančios jachtos grūmodavo broliai Lavrinovičiai pro šalį ramiai plaukiantiems varžovams. O nurimus vėjui jau prašydavo aplinkinių pagalbos: "Užstrigom, gal galit pastumti?"

Šias draugiškas krepšininkų varžybas laimėjo J. Kazlausko jachta. "Arba į dugną, arba į pergalę", - džiaugėsi broliai. 

Paklausus, kokia buvo jų sėkmės paslaptis, D. Lavrinovičius juokavo, kad su broliu jie buvo kaip dvi papildomos burės. "O priešininkų komandos kapitonas Juozukas turbūt buvo vietoj inkaro", - juokavo jie.

Traukdami per dantį antroje vietoje likusius komandos narius laimėtojai guodė: "Nieko, vyrai, sidabras irgi neblogai".

DELFI kalbinti varžybas laimėję krepšininkai prisipažino, kad labai jaudinosi, nes tikrai norėjo laimėti. "Nors ir ne krepšinio varžybos, bet bet kokia pergalė yra maloni, - sakė Darjušas Lavrinovičius. - Švęsti pergalės gal ir nelabai pavyks, bet po bokalą sulčių tikrai išgersime."

Po plaukimo Lietuvos rinktinės žaidėjai iškilmingai dėjo savo rankų įspaudus planuojamai krepšinio šlovės alėjai, pasistiprino paruoštais užkandžiais ir išgėrė taip planuotą bokalą sulčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)