Tai ne vienerius metus brandintas LNOBT pastatymas, kuris, pasak režisieriaus G. Šeduikio, tuo pat metu yra ir labai didingas, bet kartu ir labai intymus, rašoma pranešime spaudai.

„Šis spektaklis sudėtingas tuo, kad kartais scenoje veikia net šimtas žmonių ir per kelias minutes viskas gali pasikeisti iki labai jautrių, intymių, kamerinių išgyvenimų. Svarbu tai suvaldyti ir technologiškai. Scenografine prasme ieškojome harmonijos tarp linijos ir tai, kas yra muzikoje. Man muzika tampa varančiąja jėga, vedančia spektaklį į priekį. Tai nemenkas iššūkis ir atlikėjams, nes šiuos G. Verdi vaidmenis atlikti gali tik labai stiprūs ir patyrę dainininkai“, – pasakoja G. Šeduikis.

Pasaulinio lygio žvaigždės

Vakaro svečiai galėjo pasigerėti ne tik įspūdingos operos pastatymu, kostiumais, kuriuos kūrė Sandra Straukaitė bei Sigitos Šimkūnaitės scenografija, bet ir pasimėgauti pasaulinio lygio atlikėjų balsais.

Kaip sako pastatymo muzikos vadovas ir dirigentas Sesto Quatrini, šio spektaklio atlikėjus galima pamatyti Berlyno, Vienos operos scenose, o dabar jie vaidmenis atlieka Lietuvoje: „Tai neeilinė galimybė išgirsti aukščiausio lygio pasirodymus. Šis pastatymas labai neįprastas, monumentalus, intymus. Tai reginys, kurio praleisti tiesiog negalima.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją