„Nėra kada liūdėti, – sako Oksana, išgirdusi klausimą, ar labai pasiilgo Lietuvos. – Mažylis auga, reikalauja daug dėmesio, tad dienelės bėga labai sparčiai.“ Nors Italijoje Oksana gyvena dar neilgai, ją jau spėjo aplankyti keli draugai.

Pasidomėjus, ar lengva jai susišnekėti itališkai, ši prasitarė, kad knygą jau turi. „Mama atvežė knygą mokytis italų kalbos. Mielai imsiuosi šio užsiėmimo. Kalbos žinojimas visad praverčia, juolab, gyvenant svečioje šalyje, – kalbėjo O. Pikul-Jasaitienė. – Apsiperkant ar bendraujant su kaimynais sekasi sunkiai, bet anglų kalbos žinios ir gestai gelbsti.“

Italijoje gyvenanti Oksana dažnai pasidalija nuotraukomis, kuriose įamžina pasivaikščiojimus pajūriu. „Kasdieniai pasivaikščiojimai prie jūros su mažuoju ir vyru tapo ritualu. Mėgaujamės grynu oru, ramybe, šeimos buvimu kartu. Mažylis jaučia šią ramybę, – pasakoja Oksana. – Jis auga sparčiai, kasdien džiugina vis naujais pokštais, šypsena vis stiprėja. Motinystės atostogos tikrai nelengvas darbas, tačiau atneša daug džiaugsmo ir prasmės į gyvenimą.“

Nors Italijoje Oksana gyvena nuo spalio pradžios, ji jau gali šią vietą vadinti savo namais.

Veikli moteris prasitarė, kad turi ateities planų, tačiau šiuo metu dar nenori jų atskleisti, juolab, kad artimiausiu metu neketina imtis naujų darbų. Šiuo metu ji mėgaujasi motinyste.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (309)