Supažindino draugai

Andriaus ir Sandros meilės istorija prasidėjo 2009-aisiais, kai jauni žmonės susipažino bendroje draugų kompanijoje. Iš Rumšiškių kilusiam vaikinui Sandra pasirodė įdomi ir simpatiška mergina. Kaip pats sako, taip atrodė iki geriau nepažino tikrojo jos charakterio.

„Nebuvome susituokę, bet po trejų metų draugystės mums gimė sūnus ir praėjus pusmečiui išsiskyrėme. Žinote, apie dingusį žmogų nepatogu kalbėti, bet galiu pasakyti viena – jos charakteris tikrai sudėtingas. Tikėjausi, kad bus graži šeima, bet susipainiojo mūsų interesai ir, kaip sakoma, absoliučiai nesutapo charakteriai“, – pasakojo vyras.

Pašnekovas pasakojo, kad dėl vaiko globos jam teko minti teismų slenksčius ir ilgai kovoti. Berniukas dabar gyvena su tėčiu bei turi dvi sesutes ir broliuką, o mamą jam atstoja Andriaus žmona, kuri mielai priėmė vyresnėlį vyro sūnų iš ankstesnių santykių ir neišskiria jo iš savo vaikų. Nepaisant visų patirtų nemalonumų, vyras savo buvusią mylimąją prisimena geruoju ir pikto nelinki.

„Dabar jokių sentimentų nebėra. Tik tai, kad ji yra mano vaiko motina. Pats užaugau didelėje šeimoje su dviem broliais ir seserimi, todėl visada turėjau gerą ir teigiamą šeimos modelį, norėjau auginti ir rūpintis savo vaikais. Kad ir kas bebūtų tarp vyro ir moters, vaikais vis tiek reikia rūpintis. Lietuvoje vyko ilgas teismų procesas, o dar Anglijoje vaiką iš jos (Sandros Grafininos) atėmė. Vėliau jai buvo nustatyta minimali motinystė. Buvo nustatytos laikinosios apsaugos priemonės ir vaikas visada gyvena su manimi.

Mano žmona dar draugystės pradžioje žinojo, kad turiu sūnų. Ji teisininkė, todėl visada padėjo ir konsultavo, patardavo, o sūnų puikiai priėmė ir augina jį kartu“, – prisiminė Andrius.

Tašką padėjo po tėvo laidotuvių

Pašnekovas su šeima Amerikoje gyvena jau ilgą laiką ir nors prieš kurį laiką buvo sugrįžęs į Lietuvą, neseniai vėl grįžo į svečią šalį, kur kol kas mato ir savo bei keturių vaikų ateitį.

Septynerių berniukas, anot tėvo, auga sveikas, laimingas ir nors prieš kurį laiką buvo kiek apleistas, jo gyvenimas čia visiškai pasikeitė. „Sūnus turi dvi seses ir broliuką. Viskas gerai. Jis lanko mokyklą, karatė užsiėmimus ir viskuo domisi, laiką leidžia su draugais ir sesutėmis bei broliuku“, – kartu gyvenančiu sūnumi džiaugėsi vyras.

Jis prisimena, kad paskutinį kartą berniukas mamą matė žiemą, per jo gimtadienį. Tuomet Sandra nuvyko jo aplankyti į darželį Lietuvoje. Vėliau jie nesimatė. Andrius šypteli, kad tai nėra nuostabu, nes S. Grafinina buvo nenuspėjama ir galėdavo pamiršti sūnų, išvykti į užsienį ir nesusisiekti. „Norėjau, kad vaiką matytų tik man ar specialistams esant, kad tik nesugalvotų imti ir išvežti jo kur nors. Daug problemų buvo po tos draugystės, – prasitarė vyras, – dar kai draugavome, santykiai visiškai nutrūko po mano tėčio laidotuvių. Sandra rodė nepagarbą tėvui, mamai ir visai mano šeimai, nors gyveno mano šeimos namuose Rumšiškėse“.

Sūnui buvo vos pusmetis, kai tėvai pasuko skirtingais keliais. Šiandien Andriaus sūnus žino, kas nutiko mamai, nors vyras sako, kad stengėsi nedetalizuoti ir tik papasakojo, kad mama yra dingusi. Jis neslepia, jog ilgai svarstė, ar verta mažamečiui pasakoti apie tai, tačiau pagalvojęs, jog ir pats būtų norėjęs žinoti, jei su jo mama būtų kas nutikę, jis mažyliui viską paaiškino.

„Mūsų šeimoje svarbu atvirai kalbėtis ir išlaikyti pasitikėjimą. Nenoriu, kad užaugęs sūnus mane kaltintų, jog nuo jo ką nors slėpiau. Jei dabar meluočiau jam, užaugęs galėtų pykti. Nenoriu, kad mūsų santykiai būtų tokie“, – atsiduso DELFI pašnekovas.

Apie Sandrą nekalba

Nigelo Westo, kurio tikroji pavardė yra Jeremy Macaulay, Andrius nepažįsta, nors ne kartą yra gavęs iš jo žinučių socialiniuose tinkluose apie Sandros gyvenimą. „Man tai nebuvo nei naujiena, nei įdomu. Kai trejus metus ją pažinojau, niekas nebestebina. Paskutinis šokas buvo vaikų teisėms iš jos atėmus vaiką. Tuomet pats susitvarkiau globą.

Namuose apie jų gyvenimą nekalbame ir negalvojame. Vaikas laikas nuo laiko pabendrauja su tetomis – Sandros seserimis. Jos mamos požiūris yra visai kitoks. Na, vyresnio amžiaus žmogus. Aš pats esu ramus ir kantrus. Žinote, kai augini keturis vaikus, kantrybės tikrai prireikia.

Iš pačios Sandros mums nieko nereikia. Sūnų išlaikome patys ir dėl alimentų niekur nesikreipėme. Verčiau tegul mergaite (S. Grafininos dukra, kuri gimė santuokoje su N. Westu) pasirūpina“, – kalbėjo buvęs S. Grafininos mylimasis.

Gerai žinomą moterį pažinojęs vyras sako net neįsivaizduojantis, kur šiandien galėtų būti jo vaiko motina, tačiau jam buvo žinoma, kad ji nemažai keliauja, nors apie jos gyvenimą paskutines žinias jis gavo jai pasiekus Lietuvą. Apie dingimą jam pranešė dar anksčiau minėtas erotinių kalendorių žvaigždės mylimasis Raulis. Vėliau naujieną jam patvirtino ir moters sesuo. „Raulis paskambino ir pasakė, kad ji dingo. Jis sakė, kad nupirko jai bilietus nuvykti atsiimti dukrą. Tada paskambinau jos sesei ir paklausiau, kas čia nutiko“.

Šiandien jis sako, kad norėtų tik ramybės ir užauginti laimingus vaikus bei nepalaikyti ryšio su šia kenksminga aplinka. „Norėčiau tik vieno, kad mano vaikas gyventų su manimi ir galėtume atsitraukti nuo visų tų nesąmonių. Man, jei atvirai, neįdomu ir nekalbame apie Sandrą. Kiekviena diena yra skirtinga, auginame keturis vaikus ir tikrai veiklos pakanka, o dar reikia mums skirto laiko ir sau, todėl viskas ko norime – ramiai gyventi ir auginti vaikus“, – pasakojo keturių vaikų tėvas.

Norėtų užauginti ir dukrelę

Tiesa, jis su žmona taip pat apsisprendė į savo šeimą priimti ir jaunėlę S. Grafininos dukrelę, jei tik bus suteikta galimybė. „Ta mergaitė yra mano vaiko sesuo, todėl neleisčiau jai augti vaikų namuose. Priimtume ją savo namuose ir užaugintume.

Sūnus sesutę matė vieno pasimatymo metu. Tik Sandra viską išpūsdavo, kad neva tai vyko gerokai dažniau. Ji mergaitę pagimdė kai sūnus jau gyveno pas mane. Vaikas nėra kaltas, kad taip nutiko. Kaip aš vėliau jam pasakyčiau, kad kol jis augo gražiai namuose, jo sesuo buvo vaikų namuose“.

Nepaisant Andriaus noro padėti net metų nesulaukusiai savo buvusios mylimosios dukrelei, šiuo metu oficialios jos globos siekia S. Grafininos vyras N. Westas. Vyras jau atliko DNR testą tėvystei nustatyti ir šiuo metu laukia rezultatų. Jei viskas bus taip, kaip viliasi jis, moteriai dingus be žinios vaiko globa turėtų atitekti jam.

Naujas posūkis N. Westo gyvenime

Dar viena įdomi detalė šioje didelio visuomenės susidomėjimo sulaukusioje byloje yra tai, kad N. Westą ir toliau gins jo advokatas Erikas Pavlovičius. Dar savaitės pradžioje DELFI rašė, kad Nigelas Westas šiuo metu nebeturi advokato, o susisiekus su pačiu jį gynusiu Eriku Pavlovičiumi, vyras patvirtino, kad jau kuris laikas nebeatstovauja N. Westo interesams šioje byloje. „Daugiau komentuoti nenoriu, nes tai pažeidžia advokato etiką, tačiau šį faktą pripažįstu", – sakė jis. Kaip teigia šaltiniai, galimai išsiskyrė E. Pavlovičiaus ir N. Westo pozicijos.

Tačiau ir šįkart teisininkas nenorėjo detalizuoti savo ir kliento santykių bei pabrėžė, jog šiuo atveju laikosi etikos ir įstatymų.

Dar praėjusią savaitę DELFI lankėsi Šiauliuose, kur susitiko su N. Westu. Vyras žurnalistams pasakojo, kad Sandra jam visuomet melavo ir dabar jis net neįsivaizduoja, koks galėjo būti jos likimas.

„Faktas lieka faktu: kai gimė mūsų dukra, Sandra žaidė labai pavojingą žaidimą. Galios žaidimą. Esą persikėlė į Jungtines Valstijas. Ji juk nepersikėlė į tą Ameriką, bet tvirtino, kad su dukra gyveno būtent ten. Sakė, kad gali gauti žalią kortą, nes jos sūnus turi Jungtinių Valstijų pilietybę, jis tikrai ten ir gimė, na, kiek man žinoma. Lyg ir jo tėvas yra Jungtinių Valstijų pilietis, todėl Sandra ir pradėjo kurpti tą istoriją apie tai, kaip lengvai ji gali ten įsitvirtinti, gauti darbą, kad ten persikraustė. Užsiminė, kad ten turi kitą vyrą, todėl ten išsivežė ir dukrą. Žinote, reikalas tas, kad aš niekada negaliu žinoti, kada ji meluoja, o kada sako tiesą.

Kai susipažinau su Sandra, ji man melavo. Viskas prasidėjo nuo melo. Kai ji ėmė pasakoti apie Ameriką, paprašiau atsiųsti dukros nuotraukų. Sandra man siuntė su dukra nieko bendro neturinčias nuotraukas. Pradžiai norėjau bendros jų nuotraukos. Žinote, aplinka Amerikoje ir čia skiriasi. Taigi, vėl tie neatitikimai – vaizdų, kuriuos siuntė Sandra, ir kalbų. Buvo akivaizdu, kad ji ne su dukra. Galiausiai ji visgi buvo priversta pripažinti, kad dukra čia", – kalbėjo jis.

Mįslingas žinomos moters dingimas

Šiauliuose gyvenantis britas buvo suimtas rugpjūčio 6 dieną. Jo žmonos dingimo byla tuomet perkvalifikuota į nužudymą, o jis tapo įtariamuoju. Kaip DELFI sakė Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyr. specialistė Gabrielė Petkuvienė, siekiant užtikrinti netrukdomą ikiteisminį tyrimą dėl galimo 28-erių metų šiaulietės Sandros Grafininos nužudymo, įtariamajam šių metų rugsėjo 3 dieną skirtos kitos kardomosios priemonės – įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje, neišvykti iš Šiaulių miesto ir iš vyro paimtas asmens dokumentas.

„Šios kardomosios priemonės skirtos po mėnesį trukusio vyro suėmimo. Ikiteisminis tyrimas toliau intensyviai atliekamas. Naujos informacijos, susijusios su tyrimu, pateikti negalime, norėdami nepakenkti ikiteisminiam tyrimui", – sakė ji.

Primename, kad Šaulių apskrities policijos Šiaulių miesto ir rajono komisariato pareigūnai liepos 19 paskelbė be žinios dingusios 28 metų S. Grafininos paiešką. Į policiją kreipėsi minėtos moters sesuo ir pranešė, kad nuo šių metų liepos 1 dienos negali susisiekti su Didžiojoje Britanijoje gyvenančia seserimi S. Grafinina. Tiek Anglijoje, tiek Lietuvoje pradėta dingusiosios paieška. Nustatyta, kad S. Grafinina liepos 1 dieną grįžo į Lietuvą. Tai užfiksuota tikrinant į Lietuvą iš Didžiosios Britanijos atskridusio orlaivio keleivius.

Birželio 28-ąją iš nesaugios aplinkos buvo paimta tuomet šešių mėnesių S. Grafininos duktė. S. Grafininos sutuoktinis, neoficialiais duomenimis, tuo metu buvo neblaivus, bute buvo ir dar keli asmenys. Paimta mergaitė išvežta ir apgyvendinta globos namuose. S. Grafinina išgarsėjo po to kai po projekto „Olialia pupytės" pradėjo pasakoti apie savo turtus ir tai, kokį pasakišką gyvenimą jai padovanojo milijonierius vyras iš Didžiosios Britanijos.

Moteris dalijosi asmeninio gyvenimo detalėmis televizijoje bei spaudoje ir jų santuokai išgyvenant ne pačius geriausius laikus. Tuomet ji pasakojo, kad sutuoktinis N. Westas prieš ją naudoja smurtą, tačiau vėliau N. Westas visa tai paneigė sakydamas, kad jos mėlynės - užsieniečių, su kuriais jo žmona užsiiminėjo seksu už pinigus, darbas.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (131)