Šį kartą DELFI ir „Anglų kalbos studijos“ (AKS) projekto dalyviais tapo Seimo nariai. DELFI komanda kartu su AKS dėstytoja Aurelija Ignotaite parlamentarams pateikė keletą užduočių.

Seimūnai buvo paprašyti įvardinti priežastis, kodėl myli savo šalį. Taip pat jie turėjo pasakyti, kokius patiekalus rekomenduotų į mūsų šalį atvykusiems iš užsienio, išvardinti Lietuvos miškuose augančių medžių pavadinimus ir papasakoti apie miško gyvūnus, kurie galėtų užpulti žmogų. 

Parlamentaras Andrius Kubilius kaip vieną iš priežasčių, kodėl myli Lietuvą, įvardino gražias moteris, gerą maistą ir krepšinį, gražią gamtą. Remigijus Šimašius sakė labai mėgstantis lietų, žmones, kurie čia gyvena.

Ko gero geriausias anglų kalbos žinias pademonstravo Mantas Adomėnas. Kembridžo universiteto filosofijos doktorantas puikiai susidorojo su visomis AKS direktorės ir mokytojos užduotimis. „Mantas iš tiesų mane labai nustebino“, - po reportažo prisipažino A. Ignotaitė.

Tiesa, ne visi iš kalbintųjų sutiko dalyvauti projekte. Kai kurie parlamentarai tiesiog spruko išgirdę prašymą pakalbėti angliškai.

„Esu prieš tokias nesąmones, kai prezidentė kviečiasi kandidatus į ministrus ir egzaminuoja“, - rėžė Aurelija Stancikienė. „Dieve tu mano... Gal tiek to“, - paprašytas įvardinti priežastis, kodėl myli Lietuvą, atsakė Rokas Žilinskas. „Jau išaugau iš egzaminuojamųjų lygio. Esu ne mokinukas“, - sakė krepšininko Jono Valančiūno uošvis Remigijus Ačas.

Politikų anglų kalbos įgūdžiai – kaip ant delno:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (545)