Jis priminė, kad 2004 metais rugsėjo 26 dieną įžengė į sceną. „Prabėgo dešimt metų ir šią sukaktį labai smagu paminėti Klaipėdoje. Žinoma, dar smagiau, kad taip sutapo, jog šiomis dienomis pasirodys ir mano knyga“, - džiaugsmu tryško M. Jonušas.

Atlikėjas prisipažino, jog pats dar net nematė, kaip atrodo atspausdinta knyga, neturėjo galimybės jos paliesti.

„Kol kas yra tik elektroninė knygos versija. Viena internetinė parduotuvė pasiprašė ja prekiauti ir prekiauja. Manau, kad dauguma žmonių, kurie šiandien atėjo į susitikimą su manimi, ją jau skaitė“, - dėstė Minedo pseudonimu prisistatantis jaunas vyras.

Į I. Simonaitytės viešosios bibliotekos Muzikos skyriuje surengtą susitikimą susirinko tiek žmonių, kad ne visi tilpo pagrindinėje salėje. Daugelis atėjusiųjų buvo moksleiviai, tačiau tarp žiūrovų pasitaikė ir garbaus amžiaus žmonių.

Renginyje ir Minedas, ir knygą jam padėjusi rašyti Virginija Laurinaitienė skaitė ištraukas.

„Pasaulis Minedo akimis“ yra labai nuoga knyga. Tai mano požiūris į pramogų pasaulį, kuriame esu jau dešimt metų, joje stipriai išreikštas mano patriotiškumo jausmas, kuris man nėra vien tik per krepšinio varžybas nusipiešti veidą trimis spalvomis. Knygoje analizuojama nuoširdumo stoka, vertybių problemos. Nežinau, kodėl daugėja žmonių, užmigdytu protu, norisi juos pažadinti, kad jie nekreiptų dėmesio į snobus. Be to, mane nervina dažnai užduodami klausimai, kodėl į vieną renginį atėjau su viena mergina, kitokie pasmalsavimai. Į visus šiuos klausimus knygoje yra švelnūs atsakymai“, - savo kūrinį pristatė M. Jonušas.

Jo tikino, kad knyga „Pasaulis Minedo akimis“ išleista 5 tūkst. egzempliorių tiražu. Jos apimtis – 60 puslapių, o kaina sieks 20 litų. Knygą esą bus galima įsigyti ir knygynuose, ir spaudos kioskuose, ir prekybos centruose, ir degalinėse.

Paklaustas, kokia leidykla ryžosi išleisti jo knygą, atlikėjas jos neįvardijo. „Nenoriu atskleisti tol, kol knygos dar nėra prekybos vietose. Galiu pasakyti tik tiek, jog kai knygą baigiau, ją išsiunčiau kelioms leidyklos ir nelabai tikėjausi, kad kuri nors ją spausdins. Tačiau viena leidykla atsiliepė ir sutiko knygą išleisti. Išduosiu, kad jau mąstome ir apie antrą knygos dalį“, - intrigavo Minedas.

Knygos ištraukose, kurias jis skaitė, M. Jonušas prisiminė, kad muzika jo gyvenime atsirado, kai mokykloje jį netikėtai pakvietė vaidinti miuzikle „Smaragdo miesto burtininkas“.

„Muzika yra tai, dėl kol gyvenu. Muzika man – erotika, kuri uždega jausmus“, - susirinkusiesiems kalbėjo Minedas.

Jam knygą parašyti padėjusi V. Laurinaitienė publikai tvirtino, kad savo kūriniu M. Jonušas nori surimtėti, nebesiekia šokiruoti žmonių. „Aš jam pasiūliau emocijas išlieti popieriuje, taip ir gimė knyga'', - kalbėjo V. Laurinaitienė, kuri neprisistato knygos redaktore, o tik ta, kuri padėjo kablelius sudėlioti.

Anot M. Jonušo šis knygos pristatymas buvo jau ketvirtas Lietuvoje. „Kai matau, kad susirenka sausakimšos salės, suprantu, kad viskas gerai. Pavyzdžiui, jau skambino vienos Vilniaus seniūnijos seniūnė ir paprašė atvežti šį renginį“, - neblėstančiu populiarumu džiaugėsi Minedas.

Minedo knygos pristatymo akimirkos - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (261)