58-erių I. Dapkūnaitė neišsako pastabų žmonėms, netaisyklingai tariantiems jos pavardę. Aktorės teigimu, jai paprasčiausiai nemalonu pirštu besti į kažkieno klaidas, juk dauguma jau ir įprato, kad pavardė kirčiuojama kitaip.

„Taip nutiko atsitiktinai. Ko gero, dėl kažkokio naivumo ar jauno amžiaus man būdavo nepatogu taisyti mano pavardę tariančius žmones. Dėl to kvailo mandagumo taip ir nutiko. Mama ir tėtis galvoja: „Na, jei žmonės nežino, kaip tarti, ką padarysi“, – interviu žurnalistei Alionai Doleckai pasakojo aktorė.

Tiesa, kaip rašo starhit.ru, aktorė niekados nenurodinėja ir savo kolegoms.

„Galvoju, kad neturiu teisės prieiti prie aktoriaus ir sakyti: „Žinai, vaidink kitaip!“. Viskas dėl paprastos priežasties: repetuodamas spektaklį, susitari, kad vaidinsi būtent taip, o ne kitaip. Jeigu klausysi net ir tų žmonių, kuriuos nepaprastai gerbi, galvoje įsivyraus betvarkė. Man įdomu sužinoti, ką žmonės galvoja apie mano vaidybą, tačiau privalau viską filtruoti, nes turiu savo užduotį. Žinau, kad visiems įtikti nepajėgsiu“, – pabrėžė I. Dapkūnaitė.

Šiuo metu aktorė daug dirba – vaidina Maskvos Tautų teatre. I. Dapkūnaitės teigimu, jai nepaprastai nuskilo su partneriais.

„Yra tik vienas matas – talentas. Turėjau net labai talentingų kolegų. Mano reagavimas kartais būna problema. Sykį paprašiau vaidmens (Aleksejaus) Balabanovo ir jį gavau. Mes apie kažką kalbėjomės, jis rašė scenarijų, aš pasiteiravau apie ką jis rašo. Jis atsakė: „Ten kojas nukapoja, siaubas, ten taip baisu, košmaras. Tu tokių dalykų netvertum“. Galiausiai jis skyrė man vaidmenį. Kad galėtumei suvaidinti kokiame nors filme, privalai būti jam reikalingas. Man svarbiausia tai, kad būčiau reikalinga projektui. Negaliu sakyti: „Duokite, duokite man vaidmenį!“ Kažkuriems vaidmenims aš netinku. Arba man kažkurie vaidmenys netinkami. Viena didžiausių prabangų, kurias sau gali leisti šioje profesijoje – galimybė rinktis vaidmenis, nes labai didelei daliai aktorių tenka griebtis bet ko. Aš sau tokią prabangą leidžiu“, – prisipažino I. Dapkūnaitė.

I. Dapkūnaitė pažymėjo, kad stengiasi nereaguoti į jai tenkančius piktavališkus pareiškimus. Aktorė nekreipia dėmesio į negatyvius dalykus.

„Spaudos neskaitau, kritikos taip pat, nes taip mane išmokė. Galbūt tai skamba kvailai, tačiau noriu išeidama į sceną jausti tam tikrą švarumą. Jei užsimirštu, kad esu teatre, man tai būna didžiausias atlygis“, – apibendrino aktorė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (194)