Į šeštadienio vakarą turėjusį įvykti koncertą vyko ir „Topo centro“ generalinis direktorius Remigijus Štaras su žmona. Dar trečiadienį į Paryžių atskridusi pora iki pat vėlyvo penktadienio vakaro nė nenutuokė, kad jų viešnagė taip baigsis.

„Planavome gerai praleisti kelias dienas ir šeštadienį nueiti į koncertą, – DELFI pasakojo Remigijus. – Bilietus nusipirkome dar prieš metus, tai būtų buvęs jau trečias U2 koncertas.“

Penktadienio vakarą, kai Paryžių sukrėtė kruvini išpuoliai, Remigijus su žmona buvo visiškai netoli įvykio vietos. „Buvome gal pusantro kilometro nuo tos vietos, kur vyko šaudymai, tačiau keliavome į viešbutį kavos ir nieko nė neįtarėme, gal kita puse visi važiavo į įvykį, – kalbėjo R. Štaras. – Nuvykę į viešbutį pamatėme, kad viskas uždaryta, net tokie didžiuliai metaliniai vartai, kurie visuomet atidaryti.“

R. Štaras tikino, kad juos priėmė kiek pasimetęs kolektyvas, tačiau niekas nieko nepasakojo, tad jiedu su žmona nieko ir neįtarė. Kad Paryžiuje įvyko tokie tragiški išpuoliai, pora sužinojo iš lietuvių, kurie pradėjo rašinėti klausdami, ar viskas jiems gerai.

„Vienu metu įvyko labai daug dalykų: sprogo, šaudė, laisvino įkaitus, – penktadienio įvykius vardijo Remigijus. – Buvo keista iš to viešbučio grįžti atgal, kur esame apsistoję, Eifelio bokšto šviesos jau buvo užgesintos, visi vaikščiojo pasimetusiais veidais.“

Šiandien Remigijus su žmona buvo išėję pasivaikščioti po miestą, tačiau Paryžius, anot jo, jau nebesišypso, žmonės sutrikę ir išsigandę. „Niekas neveikia, nei didesnės parduotuvės, nei muziejai, visur labai daug kariuomenės, ištisos gatvės aptvertos“, – šiandieninio Paryžiaus vaizdą nupiešė pašnekovas.

Vis tik sėdėti ir laukti skrydžio viešbutyje jie neketina. Pora dar šiandien planuoja vakarienę ir pasivaikščiojimą. „Tie durniai, kurie norėjo nusiųsti žinutę, tikiuosi, ją jau nusiuntė. Teko kalbėti ir su pačiais prancūzais, jie taip pat kalba, kad nereikia sėdėti užsibarikadavus“, – pasakojo Remigijus.

Rytoj R. Štaras su žmona keliaus namo, oro uostas, iš kurio jie pasieks Vilnių, kiek toliau nuo pačio Paryžiaus, todėl, anot jų, skrydis neturėtų būti atidėtas. Vis tik oro uostas įspėjo, kad patikros bus griežtos ir rekomenduojama į oro uostą atvykti gerokai anksčiau nei įprastai.

Pasidomėjus, ar U2 ketina grąžinti pinigus už bilietus, R. Štaras patikino, kad tokios informacijos negali patvirtinti, tačiau jam svarbiausia ne pinigai. „Esame oficialaus gerbėjų klubo nariai, šiuo metu skelbiama, kad su visais dar susisieks, tačiau mes norime koncerto, o ne pinigų“, – šyptelėjo pašnekovas.

Grupė U2 išplatino pranešimą, kad atšaukia net du koncertus Paryžiuje ir siunčia užuojautą nukentėjusiems. Vėliau užsienio naujienų portalui guardian.com grupė paskojo, kad buvo labai sunku priimti sprendimą atšaukti koncertus, tačiau jie kitaip negalėjo pasielgti po penktadienį Paryžių sukrėtusių įvykių.

U2 taip pat išreiškė palaikymą ir roko grupei, kurios koncerto metu prasidėjo pirmieji išpuoliai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (291)