Lietuvos Taikomosios Dailės muziejuje antradienio vakarą buvo iškilmingai atidaryta paroda „Kvietimas į pokylį. 1915–2015”, kurioje pristatomos puošniausios vakarinės suknelės, iš privačios
mados istoriko Aleksandro Vasiljevo kolekcijos.

Džiugia proga mados istorikas bičiulius sukvietė į sostinės senamiesčio viešbutyje „Stikliai“ vykstantį pobūvį, kurio metu renkamos lėšos skirtos A. Vasiljevo kolekcijos išsaugojimui bei restauravimui.

Tarp svečių buvo galima išvysti dizainerę Ella Tatarinovą, renginių organizavimo ir viešųjų ryšių specialistą Alką Paltaroką su drauge dizainere Gerda Štelemėkaite, vieną iš „Stiklių“ bendrasavininkių Aną Ciupij bei papuošalų kūrėją Nataliją Martinavičienę.

Kaip teigė renginio organizatoriai, nėra nieko nuostabiau ir romantiškiau, nei kvietimas į pokylį, kuriame pagal tikras senovines tradicijas susirenka vakarine apranga pasipuošusi publika, groja klasikinė muzika, o ir iš arti galima išvysti dizainerių ir siuvėjų sukurtus išskirtinius apdarus, kurie tapo XIXa. ir XXa. pobūvių pažibomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (83)