Mokomojo bataliono I-osios mokomosios kuopos I-ojo būrio I-ojo skyriaus 425-ajame kambaryje apsigyvenęs Ignas pirmiausia pasidalijo nuotrauka su savo būriu.

Kad kariuomenėje tvyranti griežta tvarka yra ne mitas, patvirtina ir I. Krupavičiaus įrašai. „Kuopoje eilutė. Kuopos viename gale, prie akvariumo, kariai po vieną kuopos budėtojui atsiskaitinėja – gieda LR Himną. Kam nepavyksta – septynis kartus turi perrašyti Himną ir ateiti darkart pagiedoti. Kodėl ne dešimt? Toks tas sekmadienis“, – feisbuke rašo Ignas.

Per savaitę Rukloje Ignas jau spėjo ir prasižengti: „Brangioji atvežė šokolado ir nespėjau pasidalinti prieš miegą su draugais. Kuopoje rado ir daugiau maisto, o jo laikyti per naktį negalima. Nėra tam sąlygų, o ir trupiniai nedera prie kariuomenės! – įspūdžiais dalijosi I. Krupavičius. – Visi sunešė į kuopos vidurį maistelį. Ir visi draugiškai – 50 atsispaudimų, 40 pritupimų. Ir pasidalinome gardėsius. Puiki mankšta prieš miegą plius dar prasižengėliams – prabėgti su skuduru kuopoje. Puiki naujos darbo savaitė pradžia!“

Ir nors eilinį Igną mylimoji lepina lauktuvėmis, panašu, kad kariuomenėje jį puikiai maitina. Jis mielai pasidalija nuotraukomis iš valgyklos. Eilinio vakarienė susideda iš dešrelių su ryžiais ir salotomis, jogurto bei stiklinės arbatos su medumi. Kartais vakarienę kariuomenėje pagardina ne jogurto o bandelėmis ar sumuštiniu.

Pietų ar pusryčių meniu taip pat nėra skurdus. Pavyzdžiui, pietų metu kariai kviečiami pasisotinti mėsos maltiniu su bulvių koše ir dviejų rūšių salotomis, sriuba, keliais mandarinais ir kompotu.

Vis tik vieno Ignui kariuomenės valgykloje pritrūko – peilio! „Istorija vakarui „Apie peilį ir jogurtą“. Valgykloje vakarienei – dešrelės su ryžiais ir salotomis. Dar jogurtai. Medus ir arbata (labai saldi). Padėti šaukštai ir šakutės. „Atsiprašau, gal peilių turėtumėte?“ (nes visada jų šiaip būna, kiek pastebėjau), – pasiteirauju žavių virėjų. „O kam tie peiliai?“, – į pakaušį iš vienos gaunu. „Hm, sakau, žmonės paprastai valgo su peiliais“, – labai švelniai, kaip prasižengėlis nuleidžiu galvą. „Čia pas jus televizijoje gal valgo su peiliais“, – nusikvatoja viena, jai atliepia kitos. Iš susijaudinimo nueinu. Pamirštu šaukštą pasiimt.

Dešreles – šakute. Jogurtus jau belieka išgerti. Dar matau kaip kolega dešreles doroja šaukštu. Spėkite, su kokiais instrumentais amerikietis po dešine tolėliau valgo? p.s. virėjos dėl peilių plovimo būtų pavėlavusios namo pažiūrėti laidos „Pati klausiu, pati atsakau“. Tai už peilį ir jogurtą!“ – pokalbį su virėjomis pasakojo Ignas.

Beje, 33-ejų vyras kariuomenėje pasijuto lyg „senukas“. Anot jo, tik 9 kariai iš 105 įvykdė visus reikalavimus, tad šie rezultatai nedžiugino karių: „Jaunuolių ambicijos užgautos, tai užsidegę pradėjo treniruotes tiesiog kambaryje. „Senukas“ nenori atsilikti. Reikia geresnių rezultatų.“

Su televizija devyniems mėnesiams atsisveikinantis Ignas tikino, kad nenori atsiriboti nuo visuomenės, priešingai, jo tikslas – papasakoti, kaip iš tiesų gyvena kariai Rukloje ir kaip atrodo kariuomenė, kuri daugelį jaunimo neseniai pavertė verktiniais. Panašu, kad Ignas savo pažadą pildo aktyviai savo gyvenimą parodantis feisbuke.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)