Balandžio 21 d. grupės „2 Donatai“ narys Karolis Akulavičius Naujosios Akmenės kultūros rūmuose priėmė priesaiką tapti Akmenės rajono savivaldybės tarybos nariu. Dabar dainininkas ne tik rengs koncertus, bet ir bandys prisidėti prie gimtojo miesto gerinimo.

Vis tik Delfi kalbintas vyras politiko etiketės kratosi – mano, kad jo darbas nė iš tolo nepanašus į tai, kas vyksta Seime.

„Jei save vadinsi politiku, būsi kaip visi tie kirminai. Man politika yra Seimas, o čia Akmenės bendruomenė. Daug metų gyvenu šiame krašte, esu grįžęs ir jau šešti metai dirbu kultūros namuose kaip renginių organizatorius. Mano žmona kultūros namų vadovė, todėl mes dviese investuojam į krašto renginius, idėjas ir tikrai daug savęs atiduodam, nepaisant atlyginimo skalės“, – kalbėjo K. Akulavičius.

Dainininkas pabrėžė, kad į tarybą, kaip daugelis galvoja, jis nepateko per pažįstamus. Tai, anot jo, visiškas melas.

„Visi galvoja, kad mane į partiją pasikvietė meras, bet čia buvo mano sprendimas. Sąraše buvau 21, pozicija labai aukštai, tai net nepapuoliau į dešimtuką. Aš sąžiningai žmonių išrinktais balsai šoktelėjau tiesiai į šeštą vietą, o išėjus vicemerui, administracijos direktoriui, papuoliau į antrą vietą.

Dėl to labai džiaugiuosi, nes savame krašte manęs žvaigžde niekas nelaiko. Kaip sako: „Savam krašte pranašu nebūsi.“ Visi žino mano darbus, dėl to žmonės mane ir palaikė“, – akcentavo grupės „2 Donatai“ narys.

Karolis Akulavičius ir Donatas Balvočius

Su bendruomenės nariais vis dažniau bendraujantis dainininkas tikisi, kad ateityje bus galima spręsti ne tik su kultūra susijusias problemas, bet ir aprėpti kitas sritis – pavyzdžiui, sutvarkyti sporto aikštę bei kitas miesto vietas.

„Norisi, kad žmonės čia grįžtų, nes tikrai yra, ką veikti. Mes stengiamės prie to prisidėti. Man svarbu, kad nedingtų kultūros tradicijos, svarbu jų neapleisti. Tikrai yra nemažai darbų“, – Delfi atskleidė jis.

Pasiteiravus, ar spės tiek su artėjančiais posėdžiais, tiek su muzikine veikla, K. Akulavičius tvirtai sako, kad spės visur. Anot jo, koncertai vasaros metu įprastai vyksta antradieniais ir trečiadieniais, o posėdžiai bus pirmadieniais.

„Man labai patogus laikas. Manau, kad tikrai spėsiu, viskas suderinama. Nežadu praleidinėt komitetų. Jei matysiu, kad kažkas prašosi pirmadienį, tai nukelsim koncertą į kitą dieną. Svarbu, kad ne savaitgalį, nes jei būtų, tikrai neičiau. Jau išeitų, kad pavesčiau ne tik tarybos narius, bet ir žmones. Todėl nemanau, kad čia bus problema“, – užtikrintai sakė „2 Donatai“ narys K. Akulavičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)