Žinoma moteris Delfi neslėpė, kad jau seniai norėjo tapti šios bendruomenės dalimi, tačiau dėl darbų sūkurio galimybė realiai įgyvendinti šią idėją vis atitoldavo. Tačiau, artėjant Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai, ji suprato, kad nebereikia delsti.

Savo priesaiką G. Žemaitė davė ir į Šaulių sąjungos gretas įstojo simbolinę Kovo 11-ąją. Tądien prisiekusiųjų žmonių Lietuvoje buvo tūkstančiai, jie po ceremonijos tapo broliais ir seserimis.

Savaitgalį Gerdos laukė pirmasis rimtas iššūkis – šaulių pratybos. Norėdama įamžinti šį savo naują gyvenimo etapą moteris socialiniuose tinkluose pasidalijo keliomis nuotraukomis, kuriose ji dėvi specialiais drabužiais.

Gerda Žemaitė

„Ar tinka man naujoji uniforma? – savo tūkstančių sekėjų klausė ji. – Mano gyvenime uniforma neatsiejama dalis: „TV pagalboje“, veterinarijoje ir dabar naujoji – Šaulių sąjungoje. Šiandien pirmųjų pratybų pusdienis, o aš jau pavargau, įdomu, kaip bus vakare.“

Kaip pasakojo G. Žemaitė, prisidėti savo pagalba ji labiausiai norėtų komunikacijos kuopoje, tačiau net ir šiuo atveju buvo būtina įgyti bazines žinias ir pereiti pratybų etapą. Dviejų vaikų mama savo sekėjams priminė, kad karo metu padėti savo šaliai galima įvairiais būdais, kova su informaciniu karu – vienas iš jų.

Gerda Žemaitė

Po įveiktų pratybų Gerdos laukė kitas išbandymas. Žinoma moteris socialiniuose tinkluose sulaukė ne tik pagyrų. Atsirado teigiančių, kad ji uniformą apsirengė neva tik dėl reklamos ir tikino, kad ši veikiausiai nestovėtų priešakinėje linijoje. Kai kuriems užkliuvo net makiažas. Neigiamų komentarų pasipylė tiek „Facebook“, tiek „Instagram“ tinkle. Žinomą moterį ėmė ginti gerbėjai, jos kolegos, artimieji. Į netikėtą situaciją sureagavo ir pati įrašų autorė.

„Jums siūlyčiau pasidomėti daugiau apie karą ir kokiose srityse kas gali būti naudingas! Tikrai būtų ne pro šalį apsišviesti! Nes ir civiliai, karo atveju gali būti naudingi! O dėl „piaro“, patikėkit, dėmesio man tikrai netrūksta! Greičiau jo trūksta Jums, rašant tokius komentarus“, – atšovė žinoma moteris.

Gerda Žemaitė

Kiek vėliau G. Žemaitė plačiau papasakojo, kodėl ji apskritai panoro įstoti į Šaulių sąjungą ir neslėpė, kad su visais pyktį komentaruose liejusiais asmenimis kovojo negaišdama laiko ir vienodai – juos blokuodama.

„Sulaukiau tokio purvo komentaruose, ypač „Facebooke“, man siuntinėja neatsistebintys sekėjai, kad pažiūrėčiau, kas darosi. Bet aš ne apie tai. Noriu papasakoti, kodėl aš prisijungiau prie Šaulių sąjungos ir kas mane paskatino tai padaryti.

Kadangi Šaulių sąjunga vykdo labai daug savanoriškų projektų, tai pirmą kartą su jais man teko susidurti tada, kai aš dirbau karštojoje linijoje, kai tik prasidėjo pandemija. Jie mane pakvietė prisijungti į jų gretas. Tada nusprendžiau, kad aš tikrai labai norėčiau. Man tai – įdomi veikla, galima dalyvauti pratybose ir apskritai galima daug ko išmokti, priklauso nuo to, kokią tu kuopą pasirenki. Bet išėjo taip, kad tuomet nespėjau pristatyti reikiamų dokumentų ir viskas nusitempė iki dabar. Kovo 11-osios proga, pamaniau, būtų puiki proga priesaikai, juk tokia didinga diena.

Gerda Žemaitė

O kalbant apie visus blogus komentarus, kurie rašo: „O, Dieve, vaiką ji paliks našlaičiu“, „eis į mūšio lauką“... Man nesuvokiamos tokios kalbos. Turbūt tie žmonės nesupranta, kas yra karas ir kad paraleliai vyksta ir informacinis karas. Mes visi vienais ar kitais būdais galime būti naudingi.

Pratybos, kurias aš praėjau, yra privalomos, stojant į Šaulių sąjungą, anksčiau to nebūdavo, bet dabar šis bazinis kursas yra privalomas, reikia sudalyvauti. Buvo įdomi patirtis. Tikrai nesakau, kad lengva ir tikrai nesakau, kad aš būčiau pasiryžusi dideliam kiekiui pratybų, nes tai, visų pirma, reikalauja didelio fizinio pasirengimo. Bet, pavyzdžiui, aš labai noriu gilinti savo žinias komunikacijos kuopoje. Ir tikrai nemanau, kad nenaudinga paturėti ir tą ginklą rankose, ir žinoti, kaip juo naudotis. Nuo to tu niekam nepakenksi.

Sekant Ukrainos įvykius, tikriausiai visi puikiai matome ir suprantame, kad ginklą teko paimti ir tiems žmonėms, kurie jo niekada rankose neturėjo, tenka net ir juo pasinaudoti. Visi norime, kad karas Ukrainoje kuo greičiau pasibaigtų. Bet mano sprendimas ateitį į Šaulių sąjungą nėra susijęs su karu Ukrainoje. Aišku, kai kam šis karas tikrai sužadino didesnę meilę savo tėvynei, patriotiškumą. Yra ir dalis žmonių, kuriems, deja, visada viskas yra blogai ir juos aš tiesiog užblokavau. Visus blogus komentatorius „Facebooke“. Noriu priminti, nors žinau, kad mano sekėjai yra nuostabūs, nes gavau iš jūsų labai daug gražių žinučių ir tai be galo vertinu, bet jei jums nepatinka mano turinys - prašau, tiesiog prašau, nebesekite manęs“, – ragino G. Žemaitė.

Gerda Žemaitė

Kovo 11-ąją į Šaulių sąjungą įstojo daug daugiau žmonių, nei įprasta. Tai, pasak valdžios atstovų, rodo valstybės brandą, o Rusijos karas Ukrainoje priminė laisvės kainą.

Lietuvos kariuomenės vadas Valdemaras Rupšys tuomet pabrėžė, kad gausus šaulių būrys yra itin svarbus šalies saugumui stiprinti.

„Linkiu, kad kiekvienas jūsų, atėjęs iš skirtingų institucijų, turintis skirtingas vertybes ir patirtis, tai įdėtumėte į Šaulių sąjungos šeimą. Šaulių sąjunga – geriausias atgrasymo pavyzdys“, – kalbėjo kariuomenės vadas.

„Neteisingo ir nenaudingo būdo prisidėti prie šalies saugumo nėra“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Dalintis
Nuomonės