Tačiau tai dar ne viskas – E. Dragūnas ir pats kreipėsi į teismą, skųsdamas jam surašytą administracinio teisės pažeidimo nutarimą, kuriuo jis buvo nubaustas dėl to, kad savo prabangų automobilį vairavo neprisisegęs saugos diržo. Atlikėjas tikina, kad jis nepažeidė Kelių eismo taisyklių (KET) ir teismo prašo panaikinti jam skirtą nuobaudą, o pačią bylą nutraukti.

E. Dragūno skundą teismas nagrinės kitą trečiadienį, o dar po poros dienų atvers jam iškeltą bylą dėl pasipriešinimo pareigūnams. Ji turėjo būti nagrinėjama ketvirtadienį – prieš tai posėdyje Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Dariušas Lučinskis buvo nutaręs E. Dragūną atvesdinti į teismą, nes jis be pateisinamos priežasties posėdyje taip ir nepasirodė.

Tačiau atvesdinimas buvo atšauktas – policijos pareigūnams nepavykus surasti E. Dragūno jo deklaruotoje gyvenamojoje vietoje, teismas su dainininku susisiekė telefonu.

„Jis sakė, kad tuo metu, kai buvo suplanuotas posėdis, buvo išvykęs į užsienį, todėl negalėjo atvykti, o teismo nevengia ir yra pasiruošęs paaiškinti visas aplinkybes“, – DELFI teigė teisėjas D. Lučinskis.

Pažeidimo protokolas E. Dragūnui surašytas dėl įvykio kovo 19-ąją, kai policijos pareigūnai Vilniuje sustabdė jo vairuojamą automobilį „Audi R8” – apie 13 val. policininkai pastebėjo, kad atlikėjas nėra prisisegęs saugos diržo.

Konfliktas su pareigūnais kilo, kai šie sustabdė E. Dragūno vairuojamą automobilį – atlikėjas tikino, kad buvo prisisegęs saugos diržą.

Savo tarnybiniuose pranešimuose pareigūnai vėliau nurodė, kad dainininkas juos įžeidinėjo necenzūriniais žodžiais, nevykdė teisėtų reikalavimų.

E. Dragūnas jam pateiktų kaltinimų dėl pareigūnų įžeidimo nepripažįsta. „Jis paaiškinimą parašė dviejuose puslapiuose, todėl sunku suprasti, jis paaiškino aplinkybes, kaip buvo sustabdytas, jis sakė, kad buvo su diržu“, – anksčiau yra sakęs teisėjas.

Už šį pažeidimą E. Dragūnui gresia bauda nuo 86 iki 144 eurų bauda arba administracinis areštas nuo 15 iki 30 parų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (591)