Taip, ponas Egidijus kreipėsi į gerbiamą Prezidentę bei pasiūlė kartu vystyti pilietinę iniciatyvą, plačiau komentuoti negaliu”, - teigė grupės atstovė spaudai Liubovė Zaiceva.

DELFI žiniomis, E. Dragūnas pakvietė Prezidentę į „Sel“ koncertą rugsėjo 4 d. Vilniaus Kalnų parke bei kartu su 25 tūkst. į koncertą susirinkusiųjų pasiūlė atlikti svarbiausią mūsų šalies kūrinį – Lietuvos himną – Vinco Kudirkos Tautišką giesmę.

„Pagarba savo šaliai yra didžiausia kiekvieno žmogaus vertybė. Noriu parodyti jauniems žmonėms, kad ir ką bedarai gyvenime, viskas prasideda nuo pagarbos savo šaliai”, - laiške prezidentei rašo E. Dragūnas.

Atlikėjas laiške išsamiai išsakė tokios iniciatyvos poziciją.

„Negaliu likti abejingas, matydamas, kad šiandien Lietuva turi didžiulį iššūkį – jaunų žmonių emigracijos problemą. Suvokiu, kad daugelį klausimų veikia globalizacijos procesai ir tai, kad jauni žmonės turi didžiulę laisvę bei norą pažinti pasaulį. Vis dėlto, dažnai emigraciją lemia ir didelis nedarbas ar kiti socialiniai sunkumai.

Auginu sūnų ir noriu tikėti, kad jis užaugs jausdamas didelę pagarbą ir meilę Lietuvai, todėl man labai svarbu, kaip jauni žmonės mato savo valstybę. Ar jie tiki galimybėmis čia kurti šeimas ir plėtoti mėgstamas veiklas. Ar žmonės tiki Lietuva”, - svarsto atlikėjas.

Laiške rašoma, kad renginyje dalyvaujančių žmonių bus prašoma himną atlikti susikibus rankomis. Tokiu būdu norima pagerbti ir prisiminti vieną gražiausių mūsų šalies istorijos akimirkų – 1989 metų Baltijos kelio iniciatyvą. Taip pat atkreipti dėmesį į didžiausias mūsų šalies vertybes – laisvę bei ją ir valstybę puoselėjančius jaunus žmones.

Taipogi teigiama, kad iniciatyva buvo suplanuota dar liepos mėnesį, vis dėlto, atsižvelgiant į tai, kad kvietimas neatrodytų reklaminis, buvo laukta, kol bus išparduoti beveik visi bilietai į koncertą Vilniuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1203)