Pirmosios projekto dalyvės – grupės „Projektas kitokios“ narės Indrė Burlinskaitė ir Greta Lebedeva. Merginos sporto ir sveikatingumo klube „Impuls“ išbandė funkcinę TRX treniruotę su diržais. Treniruotės metu atliekami įvairūs jėgos pratimai pasitelkiant tik savo kūno svorį.

Lengvojo kultūrizmo varžybose laurus skinančios Indrė ir Greta bene kiekvieną dieną užsuka į sporto salę. Nors TRX treniruotę vedusi „Impuls“ sporto dalies vadovė Žaneta Valainienė gyrė merginas už ištvermę ir puikiai atliekamus pratimus, dainininkės neslėpė, kad jautė dirbant kiekvieną raumenį. „Teko šiek tiek pailsėti po varžybų maratono, tad po sporto skauda raumenis“, - po treniruotės DELFI kalbėjo G. Lebedeva.

Indrė ir Greta ne tik dainuoja toje pačioje grupėje, kartu sportuoja, bet ir dirba viename darbe. Tačiau merginos tikino, kad pavyksta išvengti konkurencijos ir yra puikios draugės. „Vos atsikėlusios susiskambiname viena su kita, kartu einame apsipirkti, leidžiame laiką kartu. Konkurencijos tikrai nejaučiame, esame labai geros draugės. Daugelis sako, kad supanašėjome ir dažnai mus palaiko seserimis“, - pasakojo merginos.

Kadangi abi merginos labai stengėsi taisyklingai atlikti pratimus, trenerė Ž. Valainienė negalėjo išskirti, kuri dainininkė geriau pasirodė TRX treniruotėje.

„Varžybose dalyvavusių abiejų merginų fizinis pasirengimas puikus, todėl šios treniruotės pratimus jos atliko beveik tobulai – nors juos išbandė pirmą kartą. Tačiau funkcinė TRX treniruotė yra unikali tuo, kad jos dalyviai pratimus atlieka pasitelkdami tik savo svorį ir pratimų sudėtingumą gali reguliuoti pagal individualius pajėgumus. Taigi pratimus su TRX diržais kuo puikiausiai praktikuoti gali ir profesionalūs sportininkai, ir visiškai nesportuojantys – nepriklausomai nuo amžiaus ir fizinių galimybių“, - sakė Ž. Valainienė.

TRX treniruotės akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (189)