„Nežinau, kaip tai įvardinti. Norėčiau papų“, – praėjusių metų gruodį prieš KK2 kameras ištarė laidų vedėja Donata Gutauskienė-Laisva ir prisipažino jaučianti diskomfortą dėl plokščios krūtinės.

„Aš nekalbu apie kažkokią didžiulę krūtinę, kurios tu paskui nebesugebi panešti. Aš kalbu apie tokią gražią, mažą, į delną telpančią krūtinę. Man atrodo, kad čia nieko tokio blogo nėra“, – tuomet kalbėjo Laisva.

Ji prisipažino, kad šį išvaizdos trūkumą ji jaučia nuo paauglystės, kuomet pastebėjo greičiau bręstančias savo bendraamžes.

„Kompleksus jaučiau nuo paauglystės. Dar mokyklos laikais pastebėjau, kad draugės jau perkasi liemenėlės, jog jų krūtinė jau auga, o pas mane – nieko. Pačią prieš kameras apie paauglystės patirtis atviravo Laisva.

Draugai ir artimieji Laisvai žadėjo, kad jos krūtinė užaugs, kuomet ji taps moterimi, o kai susilauks vaikelio – jos krūtinė turėtų dar labiau padidėti.

„Iki 20-ies metų man visi sakydavo, kad dar užaugs. O po 20-ies metų mane ramino sakant: „Palauk, pagimdysi, padidės“, – studijoje prisiminimais dalijosi D. Gutauskienė-Laisva.

Kai išblėso paauglystės viltis, Laisva išdrįso kreiptis į specialistus. „Šiandien yra mano pati laimingiausia diena, nes einu pažiūrėti ir pačiupinėti savo būsimų papų“, – prieš apsilankant pas plastikos chirurgą laidoje šūktelėjo ji.

Laisva daug metų bijojo silikono, nes galvojo, kad jis nėra atsparus ugniai, smūgiams ir vandeniui. Tačiau laidoje nusifilmavęs medikas dainininkę nuramino ir rekomendavo minkštus, C dydžio implantus. Neretai plastinei chirurgijai prieštarauja moterų sutuoktiniai, tačiau Laisvos vyras dėl šios operacijos visai neprieštarauja, todėl Kalėdoms dainininkė sau ketino pasidovanoti tobulą krūtinę.

Praėjus mėnesiui po transliuotos TV laidos, DELFI susisiekus su žinoma moterimi, ši patikino krūtinės kol kas neskubanti didintis ir vis dar svarsto, ar verta ryžtis tokiai operacijai.

„Nieko dar nedariau ir galvoju, ar reikia tą daryti, ar ne. Tiesiog garsiai tuomet svarsčiau, kad norėčiau šios operacijos. Kol kas neturiu rezultatų, kuriais galėčiau pasidžiaugti“, - DELFI kalbėjo ji.

Paklausta, ar yra apsibrėžusi terminą, kada apsispręs – gultis po grožio skalpeliu, ar ne – Laisva patikino, kad ji – it zuikis bailys. Operaciją pasidaryti ji galėtų, bet ėmė kelti klausimą, ar jai iš tiesų to reikia.

„Net neturiu numačiusi datos. Esu apmąstymuose, ar man to reikia. Tai labiau diskusinis dalykas. Esu mėgėja iš pradžių pasakyti, o paskui galvoti ir daryti. Nors tame nieko blogo nematau. Kiekvienas turime savų pranašumų ir trūkumų. Manau, kad kiekvienas žmogus, turėdamas galimybių, juos pašalintų“, - kalbėjo D. Gutauskienė-Laisva.

Laisva patikino nesanti iš tų moterų, kurios labai kompleksuotų ar depresuotų dėl savo išvaizdos trūkumų, tačiau paprašyta patikslinti, apie kokius konkrečiai savo trūkumus kalba, ji nesivaržydama atvirai apie juos papasakojo.

„Nuo vaikystės labai pergyvenau dėl atlėpusių ausyčių ir dar darželyje esu patyrusi patyčių. Vaikai tiesiai šviesiai viską rėžia. Anksčiau būdavo madinga mergaitėms pinti kasytes viršugalvyje. Pamenu, prašydavau mamos man plaukų taip nerišti, nes iš manęs juokėsi vaikai“, - prisiminė ji.

Tačiau ūgtelėjusi Laisva ėmė nešioti tokias šukuosenas, kurios šį, anot jos, menką trūkumą, maskuodavo. Nebesimatė trūkumo, o Laisva nebejuto dėl to diskomforto.

„O dėl krūtinės... Pastebėjau, kad klasiokės bręsta, moteriškėja, o pas mane nieko nėra. Galvojau, kad gal laikui bėgant ji padidės, tačiau dabar esu 30-ies metų, esu pagimdžiusi vaiką, ir suprantu, kad pastebimų pokyčių nebebus. Mano tokie genai, tokia figūra. Kai krūtinės neturi, tai jos ir nori. Tai labai žmogiška“, - paaiškino dainininkė.

Ji dar kartą patikslino, kad apie krūtinę buvo klausiama, drąsiai apie savo norus pasisakė, todėl neva ir buvo paskelbta, kad ji Kalėdų proga sau dovanos krūtų didinimo operaciją.

Paklausta, kas sukėlė didžiausių dvejonių ir sustabdė, D. Gutauskienė-Laisva pasakojo, kad jau daug metų dėl savo krūtinės nesulaukia jokių problemų.

„Suprantu, kad aš visai gražiai atrodau ir taip. Tai toks ir pasvarstymas, ar tikrai reikia operacijos. Turiu vyrą, turiu šeimą, ir visiems viskas patinka. Kaip aš pati sakau, jeigu labai norėsis išsidirbinėti, visada spėsiu kažką pasidaryti. Bet man visa tai netrukdo nei karjerai, nei darbui. Pasvarsčiau viešai, padiskutavau, bet aš tikrai nesakau, kad operacijos nedarysiu. Jeigu susišvies, tai ir pasidarysiu ir galbūt jau kitą savaitę džiaugsiuosi rezultatais“, - DELFI juokaudama kalbėjo D. Gutauskienė-Laisva.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (241)