„Pailsėjau ir ateinu su tuo pačiu „paliotu“, tikslu įkvėpti ir būti savimi, pažiūrėti į paprastus dalykus drąsiau“, – pareiškė Ieva, pranešdama, kad jau po kelių dienų jos kurtos kolekcijos modeliai žengs „Mercedes Benz Fashion Week“ podimu Kijeve.

Moterims kurianti Ieva atvira: „Myliu ir kuriu moterims dėl to, kad jos moka būti moterimis, moka būti mamomis, moka būti kūrėjomis ir asmenybėmis. Yra dalykų, dėl kurių verta ant jūsų pykti, bet ir dėl jūsų kurti, jus mylėti“.

– Ieva, sakai, kad grįžti po trejų metų kūrybinės tylos, bet juk visą laiką tavo kelyje buvo kūryba. Kokiuose amplua išbandei save per šiuos trejus metus?

– Pavadinčiau tai trejų metų stažuote, per kurią įgijau daug patirties. Dirbau stiliste visose įmanomose srityse, pažinau daug moterų ir vyrų ir tai, kas skirtingiems žmonėms yra drabužis.

Dirbau su skirtingais charakteriais ir skirtingomis figūromis.

Ir taip, nėra vieno teisingo drabužio ar vienos teisingos figūros. Stiliaus visuma sukuria asmenybę ir sukurtas ir sukurtas drabužis gali visiškai skirtingai atrodyti ant skirtingų žmonių. Tai ir yra didžiausas kūrybos momentas – matyti, kaip skirtingai pražysta tas pats drabužis.

Ievos Daugirdaitės kolekcija

– Kiek laiko kūrei naujausią kolekciją ir kas tapo pagrindiniu įkvėpimo šaltiniu?

– Kolekcijos charakteri pradėjau kurti prieš trejus metus. Išsikėliau sau pačiai klausimus „kas, kaip, kodėl ir kam“ ir pradėjau į juos atsakinėti. Taip po mažą trupinėlį ir susideda drabužiai.

O įkvėpimas. Mane visada įkvėpė žmogus, tad ir ši kolekcija – ne išimtis.

– Kuo ši kolekcija bus kitokia ir skirsis nuo ankstesnės tavo kūrybos? Apskritai, ar skirsis?

– Žinoma, skirsis. Čia kaip rytinė kiaušinienė, nors receptas gali būti toks pats, bet rezultatas visada kitoks.

– Kuri moterims. Ar lygiai taip įsivaizdavai moteris ir jas supratai iki tapimo mama?

– Su kiekviena gyvenimiška patirtimi kažką gauname. Po sūnaus gimimo supratau, kad moterys yra tikrai galingas sutvėrimas. Jos gali būti visokios. Tokios ir esame.

Bet nenuginčijamai – stipriais instinktais ir intuicija.

Žmogus – ne robotas, todėl kurdama nemeluoju.

Ievos Daugirdaitės kolekcija

– Naujausius kūrinius pristatysi Kijevo mados savaitėje. O kaip tautiečiai?

– Šiemet pristatymo Lietuvoje neplanuoju. O šią kolekciją pristatysiu „Mercedes Benz Fashion Week“ Kijeve. Kitais metais „Mados infekcija“ švęs jubiliejų. Yra planų prisijungti prie kūrėjų kompanijos.

– Papasakok daugiau apie Kijevo mados savaitę. Kodėl kolekciją pristatysi būtent ten?

– Naujų mados vėjų pristatymai pasaulyje tęsiasi nuo rugsėjo pradžios iki spalio pabaigos. Nenorėjau ilgai laukti ir nutariau pristatyti anksčiau.

Kijevo pristatymo datos sutapo su mano planuojamomis pristatyti datomis.

– Ar tavo kūrinius bus galima įsigyti ir visoms jų norinčioms moterims?

– Taip. Po pristatymo Kijeve, atsidarys mano internetinė parduotuvė, kur bus galima ne tik apžiūrėti visą kolekciją, bet ir ją įsigyti.

Ievos Daugirdaitės kolekcija

– Ar virpa širdis prieš šį sugrįžimą?

– Šiuo metu, kalbant apie tai, ne (šypteli). Tačiau, kai mergaitės pradės žengti podiumu, suprasiu, kad tai – šios kolekcijos kūrybos etapo pabaiga. Tą akimirką drabužiai, į kuriuos įdėjau daug darbo, minčių ir širdies – nebepriklausys man, drabužiai pradės savo gyvenimą.

Tai šiek tiek graudina. Bet maloniai.

– Ar pati saugai savo senesnių kolekcijų kūrinius?

– Turiu keletą užsilikusių.

– Ar apskritai drabužiai tau yra toks dalykas, kurį norisi saugoti kaip istoriją?

– Manau, taip. Tam tikri drabužiai atgaivina prisiminimus. Bet ar saugau ir kaupiu dėl to drabužis? Tikrai ne. Lengvai atsisveikinu su nenešiojamais. O kokybiški ir mėgstami gali kabėti metų metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)