Įrašą apie tai, kad jos šeima pasirengusi suteikti pagalbą, Daiva patalpino feisbuke.

„Mūsų su Mindaugu Biliumi šeima pasirengusi suteikti pagalbą (apgyvendinimo, finansinę) ukrainiečių šeimai ar porai šeimų, jeigu tik tokios reikės. Lietuvos Raudonąjį Kryžių ir kitas organizacijas kviečiu kreiptis į mus iš karto. Labai raginame visas Lietuvos šeimas vienaip ar kitaip prisidėti prie pagalbos mūsų draugų ukrainiečių šeimoms“, – feisbuke rašė žurnalistė.

Delfi susisiekus su Daiva, ji tikino, kad klausimų dėl pagalbos ukrainiečiams nekilo nei jai, nei vyrui Mindaugui.

„Mūsų šeima nė nesvarstė – viskas išėjo labai natūraliai. Yra tokia situacija, kai reikia padėti mūsų broliams ukrainiečiams. Nekyla kažkokių pamąstymų, ar reikia ir kaip padėti – jei reikės, priimsime šeimą po savo stogu ar padėsime finansiškai, mūsų šeima pasirengusi tai padaryti. Taip mes suprantame gyvenimą bendruomenėje, juk iš tiesų mes visi esame susiję. Žmogiškumas tokiose situacijose yra esminis dalykas“, – tikino D. Žeimytė-Bilienė.

Pasiteiravus žurnalistės, ką patartų tiems, kurie turi galimybę, tačiau dėl vienokių ar kitokių priežasčių nedrįsta priimti karo purtomos šalies gyventojų į savo namus, Daiva atsakė tokios baimės jokiu būdu nesuprantanti.

„Baimė ką nors daryti apskritai yra blogas dalykas – jis paralyžuoja visą racionalų protą. Ypatingai, kai yra tokios situacijos. Nesuprantu, ko čia bijoti? Kai mums reikės pagalbos ir kas nors sakys „mes bijom“, kaip jausimės mes? Reikėtų pabandyti įsijausti į kito kailį, pažvelgti į viską kito akimis ir suprasti, kad jie bijo labiau nei mes. Tos šeimos, tie vaikai – jie juk palieka savo namus. Mes visą šitą košmarą tik stebime per savo telefonų ekranus“, – kalbėjo žurnalistė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Dalintis
Nuomonės