Buvęs realybės šou “Baras” dalyvis niekada nestokojo energijos ir nevengė iššūkių. “Noriu paneigti, kad jaunimas gali gyventi tik mieste”, - tvirtina buvęs realybės šou dalyvis, nusitaikęs į Šakių rajono tarybos nario mandatą. Pastaruoju metu noras gyventi kaime grumiasi su meile. Vaikino draugė atsisakė įsikurti provincijoje, pora susitinka tik savaitgaliais.

Paskubėjo tapti partiniu

Mindaugui netrūksta užsiėmimų, ypač šiltuoju metų laiku, tačiau jis nori naujos veiklos. “Matyt, su tuo būtų galima sieti mano apsisprendimą tapti politiku, - sako jaunuolis, prieš kelias savaites tapęs Socialdemokratų partijos nariu. - Esu kairiųjų pažiūrų, nors labiausiai vertinu Prezidentą Valdą Adamkų”.

Būsimasis politikas jau įrašytas artėjančių savivaldybės tarybų rinkimų Šakių socialdemokratų sąraše. “Nuolat domėjausi politika, mano apsisprendimas subrendo ne iš karto, per ilgesnį laiką, - sakė M.Valaitis. - Tai, kad į politiką ateina jauni žmonės, laikau ne trūkumu, o privalumu”.

Jaunimo problemos, sportas, žemės ūkis - šios sritys labiausiai domina buvusį realybės šou dalyvį. “Tiesą sakant, pastaruoju metu ėmiau abejoti, ar nepaskubėjau, - Mindaugas svarsto, ar sugebės rasti laiko rajono gyventojų problemoms. - Gal savo ambicijas derėtų atidėti kitiems rinkimams?” Bent iki šiol jis mieliau dėvėjo ne klasikinį kostiumą, o ūkininko drabužius.

Ar pats Mindaugas sparčią politinę karjerą sieja su dalyvavimu realybės šou? “Ko gero, daugelis mane pastebėjo televizijoje, tačiau Kudirkos Naumiestyje žino ir kaip ūkininką”, - kalba jaunuolis ir prasitaria, kad didžioji politika jam apskritai nerūpi. Gerokai įdomesnės vietos problemos, kurias paprastai sprendžia miestų ir rajonų tarybų nariai.

Žino, ko nori gyvenime

Kameros, dėmesys, klykiančios gerbėjos, netikėti skambučiai - to nebeliko Mindaugo gyvenime. “Baro” šlovė vis labiau blėsta, o žmonės užmiršta realybės šou dalyvius. Kudirkos Naumiesčio ūkininkui sugrįžimas į realų gyvenimą nebuvo skausmingas. Vaikinas sako, vertinantis privatumą ir ramybę.

“Nenoriu, kad mane neteisingai suprastų, tačiau prieš kelerius metus negalėjau ramiai vaikščioti po parduotuves, renginius. Su visais privalėjau pasikalbėti, pasakoti apie televizijoje patirtus įspūdžius, - prisimena Šakių rajono gyventojas. - “Baras” tebuvo nuotykis, nieko daugiau. Dabar džiaugiuosi, kad žmonės mane vertina už kitas savybes”.

Kokios jos? Mindaugas ilgai nesvarsto. Visų pirma žinojimas, ko nori gyvenime. “Niekada nesiekiau tapti televizijos garsenybe. Mane domina žemės ūkis, gyvenimas kaime, čia norėjosi ką nors keisti”, - Mindaugas ne tik kalba, bet ir daro. Jis aktyviai dalyvauja vietos visuomeniniame gyvenime.

Bet ar kaime - ne per mažai erdvės savęs realizavimui? “Svarbu jausti, kad darai tai, kas teikia didžiausią malonumą. Manau, kad esu savo vietoje. O veiklos ir pramogų man tikrai netrūksta”, - be jokios arogancijos kalba ūkininkas. Būtent ūkis - didžiausias jo rūpestis.

Kukurūzai užkariauja rinką

Prieš kelerius metus didžiuosius šalies prekybos centrus pasiekė ką tik nuskinti saldieji kukurūzai. Juos savo ūkyje augina televizijos realybės šou “Baras” išgarsėjęs jaunasis ūkininkas iš Kudirkos Naumiesčio. Tokie kukurūzai nuo pašarinių skiriasi skoniu, jie kitaip atrodo. Tai - specialus hibridas, kuris buvo išvestas po ilgų ir atkaklių bandymų.

Prie dviejų į celofaną sufasuotų burbuolių pridėta informacija, kad tai - Mindaugo ūkyje išauginti auksiniai kukurūzai. “Tuomet stengiausi išnaudoti televizijoje įgytą populiarumą. Kiti kolegos taip pat reklamavo įvairių bendrovių gaminius. Man nereikėjo mokėti modeliui”, - nusikvatoja buvęs realybės šou dalyvis, kasmet vis labiau plečiantis savo ūkį. Pastaruoju metu nuperkama gerokai daugiau Kudirkos Naumiestyje išaugintų kukurūzų.

Jaunasis ūkininkas įsitikinęs, kad lietuviai atras šių kukurūzų, kurie jau seniai itin populiarūs Rusijoje, Ukrainoje, taip pat Ispanijoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose, skonį. “Augantys pardavimai netiesiogiai patvirtina mano prognozes”, - verslo riziką apskaičiavo M.Valaitis.

Pirmaisiais metais jis apsėjo nedidelį, vos hektarą siekiantį kukurūzų lauką, pernai - triskart didesnį, o šiemet saldžiųjų kukurūzų ūkis dar išsiplėtė.

“Domiuosi galimybėmis gauti ES paramą. Kaimas atgimsta”, - tvirtino jaunuolis. Lietuvoje palyginti retus augalus pastaruoju metu sėja ir kiti regiono ūkininkai. “Mano auginami kukurūzai yra daug pigesni - kai tik jie pasirodo, kilogramas, į kurį telpa maždaug 3-4 burbuolės, kainuoja apie 6 litus”, - pasakoja jaunuolis

Vilioja prezidentienės cepelinais

Pačiame Kudirkos Naumiesčio centre veikia nedidelis baras. Anksčiau jis vadinosi “Pas Joną”, tačiau kai Mindaugas išgarsėjo “Bare”, virš užeigos durų pakabinta nauja iškaba “Pas Mindaugą”. Prieš kelerius metus barui teko atlaikyti smalsuolių apgultį. Ir suaugusieji, ir vaikai užsukdavo paspoksoti į televizijoje išgarsėjusį užeigos šeimininką.

Ar verslas pasiteisino? “Be abejo. Lankytojų padaugėjo, daug kas užsako barą vestuvėms ar kitoms šventėms. Šią vasarą vėl sumažėjo žmonių. Nieko keisto, realybės šou dalyviai greitai užsimiršta, - situacijos nedramatizuoja ūkininkas. - Mažame miestelyje kasdien negali sulaukti labai daug klientų”.

Iki šiol populiariausias baro patiekalas - jo vardu pavadintas kalakutienos kepsnys su vaisiais. Čia galima paragauti pagal Almos Adamkienės receptą išvirtų didžkukulių ir ką tik iškeptų saldžiųjų kukurūzų.

Ūkininkas neslepia - tai, kad jo veidas buvo pažįstamas, jam padėjo greičiau rasti bendrą kalbą su verslininkais. “Būtų keista, jei bandyčiau tai neigti”, - kalbėjo Mindaugas ir pridūrė kol kas neketinąs kurti maitinimo įstaigų tinklo.

Mylimąją mato tik savaitgaliais

Ar buvęs TV barmenas dažnai stovi už baro? “Pas Mindaugą” dirba samdomi padavėjai, - sako jaunuolis. - Tas darbas man niekada nebuvo labai įdomus”. Didelių simpatijų jam nekelia ir buvę realybės šou dalyviai, su kuriais jaunuolis susitinka vis rečiau. Kai kurie jų žadėjo atvykti į Kudirkos Naumiestį, tačiau svečių suvalkietis taip ir nesulaukė.

“Televizijoje - mažai tikrų dalykų. Daugelis turėjo vieną tikslą - laimėti, žmogiški santykiai nebuvo tokie svarbūs”, - Mindaugas atvirai kalba apie realybės šou praleistus mėnesius. Už baro jis niekuomet nesijautė gerai, mieliau aptarnaudavo klientus salėje, bendraudavo su lankytojais.

Meilė ir santykiai su merginomis - dar viena sritis, dėl ko į Mindaugą dažnai krypo TV žiūrovų žvilgsniai. “Merginų yra ir Kudirkos Naumiestyje, tačiau stengiuosi į jas nežiūrėti. Turiu mylimą draugę, kitų moterų man nebereikia”, - tvirtai nukerta ambicingas kaimietis. Bėda viena - juos kasdien skiria beveik du šimtai kilometrų. Mindaugas - Kudirkos Naumiestyje, ji - Vilniuje. “Matomės kiekvieną savaitgalį. Kai tikrai myli, atstumas negali atšaldyti jausmų”, - tikina ūkininkas.

Ar meilė, kaip ir daugelio jo bendraamžių, neišvilios į miestą? “Myliu kaimą, čia gyvenančius žmones”, - kol kas buvęs realybės šou dalyvis nežino, kuris jausmas yra stipresnis.