„Labai sunku kalbėti apie laidą, kai jos dar nėra. Kai ji yra, tai jau ir nebėra reikalo kalbėti. Bet įsivaizduoju ją atmosferinę, atspindinčią tos dienos ar savaitės tiek mano, tiek Richardo nuotaiką“, - naujienų portalui DELFI sakė vakarinę valandos trukmės vėlyvą laidą vesianti B. Tiškevič-Hasanova.

Kaip radijo laidos vedėja debiutuojanti Beata pasakojo, kad laida „Paraštės“ ji labiausiai norėtų pritraukti jaunimo auditoriją.

„Jei koks dvyliktokas prie stalinės lempos ruošia namų darbus ir jaučiasi vienas, gali sekmadienį dešimtą valandą vakaro įsijungti mūsų laidą. Tikiu, kad žmonėms ji praskaidrins nuotaiką, atneš naujų minčių. Žinoma, labai norėsiu groti muziką, kuri man patinka. Tiek naujus kūrinius, tiek pamirštus senus“, - pasakojo B. Tiškevič-Hasanova.
Beata Tiškevič-Hasanova ir Richardas Jonaitis (N. Rekašiūtės nuotr.)

Pasiūlymo kartu vesti laidą aktorė sulaukė po to, kai apsilankė pas Richardą Jonaitį „Opus 3“ laidoje.

„Prieš metus apsilankiau pas jį „Švelniuose tardymuose“. Po laidos jaučiausi labai patenkinta ir pakiliai nusiteikusi. Pagavau save galvojant, kad labai smagu būtų padirbėti radijuje. Ir visai neseniai Richardas man pasiūlė vesti laidą. Man buvo labai keista. Nes dėl to savo noro aš nieko nedariau. Jis tiesiog ėmė ir išsipildė“, - džiaugėsi atsivėrusiomis naujomis galimybėmis jauna moteris.

Jau porą metų su A. Rožicku laidas LRT eteryje vedančiai Beatai buvo smalsu ir įdomu padirbėti ir su kitu partneriu.

„Su Andriumi yra vienaip, su Richardu bus kitaip. Su kitu žmogumi, su kuriuo bendradarbiausime kūrybiškai, bus dar kitaip. Nauji žmonės ir partnerystė su jais padeda atrasti mano pačios naujas spalvas. Pavyzdžiui, kalbant su kokiu nors žmogumi pastebiu, kad esu kantri. Arba: „Oho, aš esu tolerantiška“, - juokiasi ji. - Man patinka taip atrasti naujas savo asmenybės spalvas.“

Be to, Beata pabrėžia, kad radijas yra visai kitokia erdvė kūrybinei laisvei nei televizija. Anot vedėjos, dirbant radijuje nereikia pusantros valandos grimuotis, darytis šukuosenų ir rengtis gražių suknelių.

„Gali būti savimi. Radijas priima tave ir susivėlusį“, - juokėsi B. Tiškevič-Hasanova.

Atspindės jųdviejų būsenas

„Kas savaitę rinksime pačią laimingiausią mūsų klausytojų istoriją ir už tai dar padovanosime kokių gražių dovanų. Norisi kuo daugiau šilumos ir pozityvumo skleisti savo laida“, – sako R. Jonaitis, iki šiol pažįstamas kaip LRT Opus laidų vedėjas ir LRT televizijos „Labo ryto“ reporteris.

Kodėl savo laidai Richardas pasirinko Beatą? „Dar tuomet, kai savo LRT Opus vedamoje laidoje „Švelnūs tardymai“ ėmiau interviu iš Beatos, man vis sukosi mintis, kad būtų galima kažką bendro su Beata nuveikti radijo eteryje, o pasirodo, jai irgi... Kai pasiūliau, ji iš karto sutiko, ir dar, spėju iš guvaus balso, ir apsidžiaugė, – atskleidžia Richardas. – Manau, kad tai bus labai jauki, šilta ir tikra bei nuoširdi laida.“

„Paraštės yra tai, ką prisimenam iš savo senų storų sąsiuvinių. Visi juokingi, liūdni, kartais ir begėdiški piešinėliai budi paraštėse ir laukia mūsų, kol mes vėl atsiversim seną matematikos sąsiuvinį ir prisiminsim juos. Paraštės atspindi mus ir mūsų būsenas. Todėl mūsų „Paraštėse“ mes kalbėsim ne apie tai, ką regi kiekvienas, o apie tai, kas liko nepaliesta, galbūt nesvarbu ar keista, bet mums patiems reikšminga. Į laidas kviesime amžinus gyvenimo moksleivius – pirmūnus ar neklaužadas, ir gęstant žibintams ar lyjant pašėlusiam rudens lietui, kalbėsime apie svajones, patirtis, muziką, artėjančius renginius“, – pasakoja R. Jonaitis.

Laidos rengėjai žada, kad „Paraštėse“ bus ir muzikos – tokios, kuri per savaitę jiems patiems buvo įdomiausia ir mieliausia, kaskart bus stengiamasi atrasti naujų ir įdomių lietuviškos muzikos pavyzdžių. „Turėsime svečių, kurie vienaip ar kitaip susiję su jaunais žmonėmis, patys yra jauni, arba dirba su jaunais žmonėmis ir nebūtinai visą laiką tai bus tik linksmos laidos, nes ir gyvenimas Lietuvoje nėra vien linksmas. Realu, jog kreipsime dėmesį ir į kai kurias socialines problemas. Be to, būtinai laidos metu telefonu bendrausime su žmonėmis iš visos Lietuvos, juk mus girdi visoje šalyje “, – pasakoja R. Jonaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)