Tokią žinią M. Kvietukė paskelbė socialiniame tinkle „Facebook“. A. Šedžiaus prabangiu automobiliu BMW neseniai pamaloninta mergina nurodė pati renkanti parašus ir ieškanti kitų, galinčių tai padaryti.

„Šiauliečiai, gal į svečius priimtumėte mane trumpam? Renku parašus dėl Andriaus Šedžiaus galimybės dalyvauti 2012 m. Seimo rinkimuose. Visus norinčius pasirašyti už Andrių Šedžių bei padėti juos rinkti kviečiu prisijungti. Praneškite! Būčiau labai dėkinga!“ - šypsenėlėmis išmargintame „Facebooko“ įraše paskelbė Seimo nario mylimoji.

Netrukus ji sulaukė ir reakcijos. Pavyzdžiui, pasiūlymo kitą dieną užsukti į pirtį, kurioje švęsti susirinks (ir, žinoma, mielai parašus padės) apie dviejų dešimčių šiauliečių kompanija.

Tiesa, gerais rezultatais M. Kvietkutė pasigirti negali. A. Šedžius DELFI nurodė, kad jo antroji pusė tesurinko apie tris dešimtis parašų.

„Kiek jau surinko? Vieną lapą baigia pririnkti. 33 parašai – tai ne tiek jau ir daug. Bet noras padėti suprantamas. Jeigu jai reikėtų padėti, aš irgi organizuočiau ir padėčiau“, - sakė Seimo narys, pridurdamas, esą „Fecebooke“ palaikymas atrodo kur kas didesnis, nei tada, kai iš tiesų prasideda parašų rinkimas. Procesą esą apsunkina ir tai, kad parašus sudėti turi ne bet kurie Lietuvos gyventojai, o konkrečios rinkimų apygardos teritorijoje gyvenantys rinkėjai.

Tačiau A. Šedžius nesikremta – jis teigia jau beveik surinkęs visus reikiamus parašus.

„Dar keli yra žmonės, kuriems po 5-8 parašus reikia surinkti. Baigia rinkti, ir nešiu. Ko gera, šį trečiadienį“, - teigė politikas.

Vis dėlto jis neslėpė tikėjęsis parašus surinkti kur kas greičiau. „Iš pradžių buvau nusiminęs, kad nesurinko per dvi dienas. Bet reikia suprasti ir žmones. Vasara, daug kas išvažiavę, sunku rasti žmonių. O dėl pasirašymo jokių problemų nėra – žmonės pasirašo. Yra didelė organizacija - „Demokratija ir darbas“. Turime daugiau kaip tūkstantį narių. Padavėme aktyviems mūsų nariams, tai labai greitai jie parašus surinko“, - sakė parlamentaras.

DELFI primena, jog norint savarankiškai kandidatuoti Seimo rinkimuose, pretendentai į kandidatus turi surinkti bet tūkstantį jų kandidatūrą palaikančių Lietuvos piliečių parašų. Tai padaryti reikia iki rugsėjo 4 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (117)