„Gaila, kad be autorių sutikimo tokie darbai daromi. Aš nesu tos dainos autorė (laidos metu pasirodė titrai, kuriuose buvo nurodyta, kad muzikos ir žodžių autorė yra Viktorija Mauručaitė. Tikrasis dainos autorius yra Ramūnas Grybauskas – DELFi). Tai dar ir žinių trūkumas pasirodė tame kolektyve, – naujienų portalui DELFI kalbėjo V. Mauručaitė. – Kalbėjau su dainos autoriumi, kiek žinau, nei klausta, nei kalbėtasi nebuvo. Kiek man teko susidurti, kai dainavau kitų atlikėjų kūrinius, autorių būdavo klausiama, ar jie neprieštarauja, ar sutinka, ar jiems patinka tokia versija“. Dainininkė ir verslininkė sako, kad pati taip niekada nesielgė ir nerekomenduotų taip daryti kitiems.

V. Mauručaitė mano, kad merginos, atlikdamos šią dainą siekia reklamos. „Tegul siekia, bet gaila, kad žmonės negali susikurti autorinių dainų ir su jomis sėkmingai siekti populiarumo. Jų projektas toks yra, bet gaila, kad nėra jokios moralės ir supratimo“. Anot pašnekovės, kiekvienas dirba pagal savo sugalvotą modelį, o buvusiai „Dinamikos“ lyderei tai nėra priimtina.

„Galiu kelti bangas, bet kas iš tų bangų?, – pati paklausė atlikėja, išgirdusi klausimą, kaip ketina spręsti nemalonią situaciją ir kilusį konfliktą dėl autorystės nepaisymo. – Šiuo metu kaip tik dirbome prie dainos ir vat kaip šovė“. Dainininkė sako, kad merginoms trūksta elementarių žinių – „Pop Ladies“ nežino, kas yra dainos autorius. Ji pastebi, kad aplink grupės nares sukasi daug prodiuserių ir klausia, ar niekas negali parašyti dainų „tokioms protingoms ir gražioms damoms“.

V. Mauručaitė ir "Pop Ladies"

K. Nemycko mano, kad ši situacija iš tiesų nėra tokia nemaloni, kaip pasirodė V. Mauručaitei. „Aš nekonfliktiška ir neproblematiška, todėl dažniausiai jokių didelių problemų neįžvelgiu. Negaliu atsakyti už visas merginas, bet daugelis atlikėjų dainuoja koverius ir sėkmingiausiai koncertuoja, ir perdainuoja kitų atlikėjų dainas visada nurodydami, kas yra autorius. Mes kaip tik suteikėme papildomos reklamos šitai atlikėjai ir dainai. Versijų gali būti daug ir tai yra smagu. Tik sveikintina“, – situaciją įvertino K. Nemycko. Ji mano, kad nereikia ieškoti konfliktų ir dėl visko galima susitarti draugiškai: „Nereikia daryti pykčių. Aš džiaugčiausi, jei kažkas perdainuotų mano dainą“.

Šiuo metu užsienyje viešinti grupės lyderė savo poziciją išreiškė socialiniame tinkle. „Kažkaip nelabai supratau Artūro Butkevičiaus ir Viktorijos Mauručaitės. Niekas net nesiginčija, kieno tai daina. Nieko blogo nematau. Ar mes sugadinome šią dainą? Ar ji skamba kaip nors netinkamai? Nelabai suvokiu, ko čia pykti? Turime pakankamai ir savų dainų, bet ar blogai, kad seni hitai yra prikeliami? Manau tik džiaugtis reikėtų, kad jį kažkas prisiminė. Viktorija, apie stilių ir veidą padiskutuoti norėtum?“, – rašė dainininkė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (649)