Apie tai, kad neteko mylimos augintinės, A. Užkalnis pranešė socialiniuose tinkluose.

„Arizona 2019-2024.

Šįryt apie 06:00 mergaitė išėjo į amžinuosius paplūdimius, snausdama namie šalia manęs.

Gyvenimas sunkiai sergančiai Arizonai, kurią mažutę su visa vada rado išmestą parke, buvo prognozuotas dviejų mėnesių – inkstai vos veikė. Gydytojų Vilniuje, Kaune ir Italijoje ir ypatingos priežiūros dėka ji nugyveno beveik penkerius pilnaverčius metus.

Aplankiusi gyvenime daugybę šalių, ji labiausiai džiaugėsi jūra ir vandenynu: Palerme, Ligūrijoje, Antibuose, Portugalijoje ir Nidoje. Ji buvo visiems gera ir ją mylėjo visi, kas ją sutikdavo.

Ačiū visiems, kad taip mylėjote šią didelės širdies šuniukę. Ji turėjo puikų gyvenimą šioje žemėje“, – pažymėjo A. Užkalnis.

Delfi primena, kad visai neseniai tiek socialiniuose tinkluose A. Užkalnis, tiek F. M. Leščiauskaitė dalijosi naujienomis apie pablogėjusią Arizonos būklę.

„Arizonai blogai. Kiek? Labai. Šiandiena ir rytojus yra kritiniai, kai paaiškės, ar paskutinis įmanomas atstatymo ir gydymo būdas veikia. Visi kiti netiko.

Pasidalinau instagrame, nes, na, yra žmonių, kuriems ji nuoširdžiai rūpi. O ir kažkoks bendras tikėjimas, kad ji dar gali pasveikti, ramina. Gydytojas nedrąsiai suteikia viltį, bet ruošia blogiausiam. Ir vis tiek kimbiesi į tą kruopos dydžio tikėjimą. Juk ne pirmąkart pavyksta ją išplėšti iš mirties nagų. Tai tikiesi, viliesi ir vėl.

Tik paprašiau: nereikia patarimų ir nereikia žodžių. Paprasta: joks gydytojas neims patarinėti nepamatęs tyrimų rezultatų, ligos dinamikos, jau taikytų gydymo būdų bei neįvertinęs aplinkybių. Ir net jei kieno nors kačiukui, šuniukui, žiurkėnui ar arkliui kažkas su inkstais buvo, tai nieko nereiškia. Gydo gydytojai, šeimininkai tikrai neimprovizuos, tu elementariai gali pakenkti.

Arizonos atveju - gydo bendrosios praktikos gydytojas čia, Vilniuje, ir nefrologas, profesorius, ten, Kaune, akademijoje, kuris šaukia konsiliumus, tariasi, ir daro viską, kas galima. Arizonai labai pasisekė.

Reikia suprasti, kad kai inkstai veikia keliais procentais iš šimto, o prognozuota – nesulaukti pirmos rujos, nors praėjo penkeri metai, tai padaryta jau labai daug, bet tų variantų mažėja. Tiesiog tikėjomės daugiau laiko ir tiek“, – gruodžio pabaigoje rašė Fausta Marija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)