„Keičiasi mūsų planai. Atšaukiame kelionę į Ameriką. Šiandien išgirdome labai liūdną prognozę: besiaiškindami, ar Arizonai tinka kokia nors nauja, moderni narkozė, mažiau apkraunanti inkstus, kad galėtume atlikti sterilizaciją (netinka, ji nei vienos nepakeltų visu šimtu procentų ir tokia 3 gydytojų nuomonė), išgirdome, kad besiremdama praktika, gydytoja mano, jog jai nei sterilizacijos, nei hormoninio gydymo tiesiog neprireiks. Yra nuomonė, kad pirmosios rujos Arizona nesilauks. Turint galvoje, kad jos inkstai funkcionuoja gal 20 proc. pilno pajėgumo, tai yra realu“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė F. M. Leščiauskaitė.

Augintiniai Arizona ir Oregonas

Žinoma moteris neslėpė, jog kol kas jie lieka nežinioje, o kovoti dėl mylimos augintinės sveikatos jiedu yra pasiryžę kiek tik reikės. „Taigi, kelionę atšaukiame: gal ji gyvens 10 metų, gal yra stebuklų, juolab, kad mes tęsime gydymą tol, kol ji gyva, bet tuos kritinius mėnesius leisime kartu, be papildomo streso – o kelionė lėktuvu su kritinės sveikatos šunimi būtų stresas visiems.

Pasirinkome tuos du mėnesius praleisti Italijoje: šokti į mašiną, pasiimti vilą gamtoje, skaniai valgyti, kartu vaikščioti ir gerai leisti laiką. Atradome mažo baltymingumo maistą, kuris Arizonai skanus, todėl kūdena gali sau laiminga storėti ir čepsėti, pradėjome privačias pamokas, kad ji kiek įmanoma labiau išlįstų iš savo kiauto. Viskas tęsiasi, o kiek – gal ne taip ir svarbu. Svarbu kaip. Norim, kad ji kuo daugiau darytų tai, kas jai smagu – lakstytų palaida laukais, uostinėtųsi, kandžiotų broliui ausis, o po to grįžtų namo skaniojo konservo.

Norisi pasigraudenti, bet tikriausiai čia yra gera pamoka tiesiog džiaugtis. Ne erzintis, kad namie kiaulinykas, ne pykti, kad neklauso, ne aiškintis, kas kilimą apdirbo, nors ką tik buvome lauke, o tiesiog džiaugtis tuo, ką ta trolytė pūkuotukė gali duoti mums, o mes – jai. Viskas, žinote, labai netobula. Labai. Visko yra daug daugiau nei noriu papasakoti, nes sunku formuluoti ir spėlioti. Ir iš to daug streso, nervų, pakrikimo, bet gal tai ir yra geriausia proga, priežastis sustoti.

Ir taip taip – žinau, tai šuo, ne žmogus. Bet niekas man viduj nuo to nesikeičia“, – apie susiklosčiusią situaciją savo sekėjams pasakojo vyriausioji žurnalo redaktorė.

Po šiuo įrašu pora sulaukė daugybės palaikymo žinučių ir padrąsinimų, jog viskas bus gerai. Tiesa, jie jau išsirinko ir namus Italijoje, kur po darbingos vasaros Lietuvoje galės keliauti kartu su mylimais augintiniais Arizona ir Oregonu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (205)