35 metų M.Damonas, vaidinęs tokiuose filmuose kaip "Bornas: sunaikinta tapatybė" (The Bourne Identity), ir jo 30 metų žmona Luciana susituokė gruodžio mėnesį Niujorke. Luciana dar turi septynerių metų dukrą iš ankstesnės santuokos.

M.Damonas išgarsėjo 1997 metų nedidelio biudžeto filmu "Gerasis Vilas Hantingas" (Good Will Hunting), kurio scenarijų parašė kartu su Benu Afflecku. Abu draugai jame ir vaidino. Ši juosta jiems pelnė "Oskarą" už geriausią originalų scenarijų.

Karjeros pradžioje M.Damonas buvo užsitarnavęs rimto aktoriaus reputaciją - jis vaidino tokiuose filmuose kaip 1999-ųjų "Talentingasis misteris Riplis" (The Talented Mr. Ripley).

Itin pelningi buvo jo 2002-ųjų trileris "Bornas: sunaikinta tapatybė" ir 2004 metais pasirodęs tęsinys "Bornas: absoliutus pranašumas" (The Bourne Supremacy). Tarp naujesnių sėkmingų jo filmų yra "Oušeno vienuoliktukas" (Ocean's Eleven) ir "Oušeno dvyliktukas" (Ocean's Twelve).

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją