„O kaipgi grybavimas, žvejyba, medžioklė?..” – pastatė akis Andriaus kolega Arūnas Valinskas. Aistringas medžiotojas, žvejys ir grybautojas, rudenį kolegoms išdalijęs savo rankomis marinuotų grybų stiklainėlius ir kartkartėmis tuos pačius kolegas vaišinąs savo sumedžiota žvėriena, išgirdęs A.Tapino atsakymą, nustėro. „Šie jūsų pomėgiai – XX amžiaus atgyvena”, – rėžė pokerio mėgėjas, rašytojas ir TV laidų kūrėjas A.Tapinas, pritardamas „Auksinio proto” žaidėjo – 28 metų bibliotekininko Donato Ustinavičiaus šiuolaikiškiems pomėgiams.

Nežinia, ar A.Tapinui dar teks mėgautis A.Valinsko sumedžiota šerniena ar kepti jo sugautą žuvį, užsikandant grybais... Galbūt kolegai teks pasitenkinti kito šiuolaikinio žaidėjo pomėgiu – karališkais ledais su vyšniomis. 24 metų geodezininkas Evaldas Venckus prisipažino juos labiausiai mėgstantis, o kiek pinigų išleido šiam pomėgiui, jau ir skaičių pametė. Na, A.Tapinui dietos laikytis tikrai nereikia, tad vietoj kepsnio gali smaližiauti.

Prieš žaidimą abu kolegos šio „Auksinio proto” dalyvius iškamantinėjo ne tik apie pomėgius. A.Valinkas, sužinojęs, kad jo pasirinktoje komandoje žaidžia nekilnojamojo turto konsultantas Simonas Burba, kaipmat išklausinėjo, kokios nekilnojamojo turto rinkos prognozės.

Šiauliečio 48 metų laikraščio redaktoriaus ir direktoriaus Sauliaus Stropaus A.Valinskas pasiteiravo apie dar vieną (galbūt taip pat „atgyvenusį”?) pomėgį – šachmatus. Sužinojęs šachmatininko atskyrį, Arūnas pasisakė kadaise taip pat buvęs atskyrininkas ir sutarė su Sauliumi susiremti prie šachmatų lentos.

„Gyvenimas – tai ne šachmatų partija, jo nesuloši iš naujo – toks jūsų gyvenimo moto, – į S.Stropų kreipėsi A.Valinskas. – Tačiau rokiruotę, reikalui esant, juk galima padaryti?” Sulaukęs netikėto ir labai asmeniško atsakymo, laidos vedėjas pasijuto įžvalgus it psichologas.

Jauniausiems žaidėjams – 23 metų medicinos studentui Vaidui Vickai ir 24 metų filologijos studentei ir vertėjai Agnei Poderytei „kliuvo” mažiausiai. Tačiau, sužinojęs, kad Agnė yra anglų kalbos vertėja, A.Valinskas nudžiugo, kad A.Tapinui, iš anglų kalbos išvertusiam ne vieną knygą, auga puiki pamaina ir konkurencija.

Kurios komandos žaidėjas laimės šį trečiadienį ir kuris „Auksinio proto” vedėjas triumfuos? Šį trečiadienį itin atkaklioje ir lygiavertėje protų kovoje, prilygstančiai puikiai šachmatų partijai, bus net keturi pratęsimai ir tik vienas pergalės gestas! Kieno?

Auksinis protas” – kiekvieną trečiadienį 21.30 val. per LRT.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)