„Gal Aušra Maldeikienė galėtų man atsakyti? Nesu tikra, kad šiais laikais galima sutaupyti. Ar galima, Aušra? Pinigų suknelėms man negaila, važinėsiu mažiau, pažadu, bet mokesčiams beveik 500 - nesuprantu? Kaip? Ar visi tiek išleidžia? Ir išvis, kurią biudžeto dalį jie turėtų sudaryt?“, – savo „Facebook“ paskyroje klausė N. Bunkė.

Po dainininkės klausimu užvirė diskusija. Atsirado ir tokių, kurie nepabijojo rėžti ir nemalonių dalykų. „Kai juodais visą gyvenimą imi, tai 500 atrodo labai daug. Juokinga“, – rašė vienas prie diskusijos prisijungęs vyras.

Kiek vėliau prie diskusijos prisijungė ir A. Maldeikienė. Padėkojusi už klausimą ji dainininkei pateikė išsamų atsakymą į ramybės neduodančius klausimus:

„Pirma, prieš svarstant daug ar mažai tie ankstesniame įraše minimi 479 litai, turime aiškiai suvokti apie ką kalbame. Viena, jei kalba eina apie mokesčius, kurie yra mūsų dalis valstybės išlaikyme, kita — jei galvojame apie komunalinius mokesčius, t.y. atlygį už šildymą, elektrą ar vandenį. Jei gerai suprantu, čia kalbame apie komunalinius mokesčius, kurių dydis tiesiogiai priklauso nuo gautų paslaugų apimties. Tiesą sakant, iškart labai nustebau, kad taip mažai moki. Mano sąskaitos daugiau kaip du kartus didesnės.

Tikėtina, kad gyveni naujame arba labai gerai renovuotame name, nes panašią sumą daugelis moka už ganėtinai nedidelį senos statybos butą, taigi čia galiu pasakyti tik tiek, kad Tau labai pasisekė. Bendrai imant įvertinus Tavo pateiktas išlaidas komunalinių mokesčių dalis tikrai labai nedidelė, daugelis sumoka nepalyginamai didesnes sumas.

Kita problema, ar galima sutaupyti?. Manyčiau, kad nors Tavo darbas ir reikalauja didelių investicijų, tarkime, į sukneles, vis dėlto kai kurie punktai kelia klausimų. Pavyzdžiui, ar tikrai neįmanoma sumažinti išlaidų kurui? Norint realiai įvertinti galimus taupymo šaltinius būtina išnagrinėti savo piniginius srautus. Skamba gan grėsmingai, bet atlikti nėra labai sunku, tiesiog būtina kruopščiai žymėti visas išlaidas ir pajamas bei jas tinkamai derinti. Apie tai rimčiau ir plačiau parašysiu rytoj. Vis dėlto bendrai imant yra tokia 5 litų taisyklė. 5 litus vidutiniškai kainuoja vienas kavos puodelis. Taigi, per mėnesį atsisakius kavos kavinėje galima sutaupyti 150 litų, o per metus tai jau virs gan solidžia 1800 litų suma, kurią kaupiant kokiame nors pensijų fonde ir dar pasinaudojus mokesčių lengvata per kelis dešimtmečius galima sutaupyti gana daug“.

DELFI primena, kad daugiausiai pinigų N. Bunkė teigė išleidžianti maistui, kurui ir suknelėms. Pateikiame „Pop ladies“ lyderės paviešintą išlaidų sarašą:

Maistas - apie 1500 Lt
Kuras – 3000 Lt
Tabakas – 0 Lt
Pramogos – 0 Lt (nes juk mano gyvenimas ir taip pramoga)
Suknelės – 2000 Lt (nuo nuotaikos priklauso)
Kosmetika, grožis - 300 Lt
Draudimas, telefonas, kabelinė televizija, vanduo, elektra, bendrija, internetas - 479 Lt.

Paviešinusi šį sąrašą Natalija ironizavo: „Ar galit patikėti?! Jūsų namai suryja tiek pat?“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (178)