Šiame posėdyje pasirodė olimpietis A. Kazakevičius bei kaltinamojo P. Žukausko sesuo. Vos prasidėjus posėdžiui Jonavoje draudimo agente dirbanti moteris atsistojo ir pranešė, kad jos brolis posėdyje dalyvauti negali. Esą ji sulaukė policijos tyrėjos skambučio, kuri pranešė kad jos brolis yra sulaikytas.

„Man prieš kelias minutes einant pas jus paskambino tyrėja, kad jis yra sulaikytas. Daugiau nieko nežinau, – teisme kalbėjo moteris. Tokia lyg perkūnas iš giedro dangaus atskriejusi žinia nustebino visus posėdžio dalyvius. Nei kokiame mieste, nei už ką tiksliai sulaikytas P. Žukauskas, jo sesuo pasakyti negalėjo.

Prokurorė ir kaltinamųjų advokatai posėdį paprašė atidėti. Teisėjas buvo priverstas priimti tokį sprendimą ir ieškoti kitos datos. P. Žukausko seseriai į teismą teks atvykti dar kartą.


Nepavykusi afera su dovanų gautu BMW

Ankstesnio posėdžio metu valstybinį kaltinimą palaikanti prokurorė nurodė, kad dar 2013-ųjų kovo 31-ąją, apie 18 val., A. Kazakevičius ir P. Žukauskas susitiko prie Vilniaus prekybos centro „Akropolis“, kur pagamino netikrą dokumentą – eismo įvykio deklaraciją. Joje vairuotojai nurodė, kad eismo įvykis, kurio metu buvo apgadinti automobiliai A. Kazakevičiaus BMW ir P. Žukausko „Alfa Romeo“, įvyko kovo 31-ąją, 11.10 val.

Pasak prokurorės, eismo įvykis iš tikrųjų įvyko kovo 30-ąją, apie 4-5 val. sostinės Paberžės g. – surašant deklaraciją atgaline data buvo siekiama gauti draudimo išmoką, kitaip P. Žukauskui, kaip eismo įvykio kaltininkui, būtų kilusi prievolė atlyginti A. Kazakevičiui žalą už apynaujo automobilio apgadinimą.

Šią deklaraciją A. Kazakevičius pateikė draudimo kompanijai, tačiau jos darbuotojams kilo įtarimų, todėl jie vairuotoją pasikvietė pasikalbėti.

„PZU Lietuva“ darbuotojas Andrius Norvaišas praėjusio posėdžio metu teisme sakė, kad A. Kazakevičiui pranešus apie įvykusį eismo įvykį kilo įtarimų, jog yra suklastota deklaracija – sistemoje nebuvo duomenų, jog P. Žukausko „Alfa Romeo“ yra apdraustas.

„Kilo įtarimų, kad yra klastotas eismo įvykio laikas, nes prieš tai P. Žukauskui priklausantis automobilis nebuvo draustas – klientą informavome apie teisines pasekmes ir jis tada nurodė, jog įvykis iš tikrųjų įvyko ne tuo metu, kaip buvo nurodyta deklaracijoje“, – A. Norvaišas sakė, kad po šio pokalbio kvietė atvykti ir eismo įvykio kaltininką P. Žukauską, tačiau jis neatvyko.

A. Kazakevičius ir P. Žukauskas nesutinka su jiems pateiktais kaltinimais. „Kaltės nepripažįstu“, – teisme išgirdęs prokurorės pagarsintus kaltinimus sakė garsus imtynininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)