Vienas į kitą kreipiasi „Jūs“

Publicisto ir keliautojo Algimanto Čekuolio (83) antroji žmona Edita (60) už jį jaunesnė net 23 metais. Jau 18 metų santuokoje gyvenanti pora vienas į kitą iki šiol kreipiasi „Jūs“.

A.Čekuolis šio fakto neslepia ir apie tai pasakoja net per paskaitas studentams. Tiesa, to priežastis gana netikėta. Pasak Algimano, jei pora vienas į kitą kreipiasi „Tu“, tai įsikarščiavus labai lengva pasakyti: „Eik tu š...!“ Tai daug sunkiau pasakyti tuomet, kai vienas į kitą kreipiamasi „Jūs“. Juk nėra taip lengva ištarti: „Eikit Jūs š...!“

Pagarbus kreipimasis „Jūs“ Čekuolių šeimoje sumanytas ne be priežasties. Jo motina kilusi iš bajoraičių, tad tai yra gili šeimos tradicija.

Miega atskirai

Dainininkai Liveta (50) ir Petras (58) Kazlauskai kartu ne tik namuose, bet ir scenoje. Liveta yra pasakojusi, kad Petras ja labai rūpinasi, tačiau pora miega atskirose lovose.

„Miegame atskirai, juk reikia ir pailsėti, – pasakojo Petras. – Juk mes susituokę jau 30 metų.“ Tiesa, vyras patikino, kad su žmona į atskiras lovas keliauja ne kiekvieną naktį: „Visaip būna. Tai, kad miegame atskirai, nėra taisyklė.“
Liveta ir Petras Kazlauskai

Tiesa, jų santuokos istorija taip pat nestandartinė. Petras Livetos paprašė pasiimti pasą ir net nepasakė, kur ketina važiuoti. Atvykę į metrikacijos biurą, jie parašė santuokos prašymą ir jau po poros dienų artimiausių draugų būry sukūrė šeimą.