„Manau, kad nauja vieta sava tampa tada, kai joje gali atpažinti savo istorijas, patirtas akimirkas“, sako Monika. Su DELFI skaitytojais ji dalinasi savo penkiomis magiškomis Londono vietomis ir kodėl jos Monikai tokios brangios.

Kavinė „Black Truffle“

„Ši vieta – neoficialus mano Londono „ofisas“, - juokiasi Monika. „Atsinešu čia kompiuterį, užsisakau kavos, pyrago ir tiesiog dirbu. Dažniausiai užsuku po paskaitų. Būtent šioje vietoje lankosi ir britų garsenybės bei jų atžalos, kurios lanko prestižinę mokyklą, įsikūrusią netoliese. Esu čia mačiusi Madonną, Victorią Becham, porą kartų – ir jų sūnus. Beje, Beckham sūnus pribloškė mandagumu ir paprastumu, ne iškart atpažinau, kad tai – garsiosios šeimos atžala“.

„Sky Garden“

Dangoraižyje įsikūrusi apžvalgos aikštelė, pro kurios langus atsiveria Londono panorama. Kai mano tėvai pirmą kartą atvažiavo manęs aplankyti Londone, atsivedžiau juos čia, nes viena – valandų valandas vaikščioti Londono gatvėmis, o visai kas kita miestą pamatyti iš viršaus. Man atrodo tėvai tada fotografavo daugiau nei bet kuriam mano koncerte“, - juokiasi Monika. Įėjimas nemokamas, tačiau prieš apsilankant reikia užsiregistruoti iš anksto: kartais eilė – net trims savaitėms į priekį.

Gatvės pianinai Canary Wharf rajone

„Pernai po paskaitų skubėjau namo, o galvoje sukosi dainos idėja. Kai taip nutinka, žinau, kad arba turiu prisėsti ir ją užrašyti, arba ji pradings“, - pasakoja Monika. „Ir lyg miražas dykumoje man prieš akis išdygo... pianinas! Tiesiog gatvėje! Pasirodo, tai graži rajono Canary Wharf detalė: dekoruoti pianinai, kuriais gali skambinti tiesiog praeiviai. Prisėdau, pagrojau, užrašiau – daina jau paruošta mano naujam albumui“, - šypsosi Monika.

Primrose kalva

Gyvenant didmiestyje dažnas pasiilgsta žalumos, todėl nenuostabu, kad saulėtomis dienomis Londono parkuose – sausakimša. Žmonės čia susirenka pabendrauti, rengia piknikus, žaidžia lauko žaidimus ar tiesiog ateina pasivaikščioti. „Jei tik leidžia oras, pertraukas po paskaitų su bendramoksliais visuomet leidžiame lauke. Mėgstamiausia žalioji Londono vieta – Primrose kalva, nuo kurios atsiveria labai graži panorama. Mėgstu čia ateiti ir viena, paskaityti, tiesiog pasėdėti ant suoliuko ir klausant muzikos žvelgti į Londoną“.

Abbey Road perėja

„Pirmą dieną atsikrausčiusi į Londoną išėjau pasivaikščioti, apžiūrėti vietos, kurioje įsikūriau. Ir negalėjau patikėti, kad mano namai – vos kelios minutės nuo garsiosios Abbey Road perėjos, kuri įamžinta jau legendiniu tapusiame grupės „The Beatles“ albumo „Abbey Road“ viršelyje. Šalia – ir garsioji Abbey Road įrašų studija, kur savo kūrybą įrašė tokios garsenybės kaip Michael Jacksonas, Amy Winehouse, Miley Cyrus, Lady Gaga ir daugelis kitų“. Gal vieną dieną albumą ten įrašys ir Monika? „Tai – kiekvieno muzikanto svajonė, aš – ne išimtis. Visko gali būti!“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)