Muštynės įsiplieskė grupės „16 Hz“ pasirodymo metu prie įgarsintojų palapinės. Ko nepasidalino dvi grupės pasivaišinusių vyrukų, atsakys policijos pareigūnų tyrimas. Tačiau mažiausiai dviem asmenims šios muštynės baigėsi liūdnai.

Vienas jų be sąmonės krito sužalota galva. Kitas, kraujuotu kaklu, vis nenorėjo nurimti ir pats provokavo konfliktą. Muštynės galėjo virsti masinėmis, jei ne rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus viršininko Roberto Krasausko drąsa: ne tarnybos metu neuniformuotas pareigūnas vykdė savo profesinę pareigą – vienas tramdė gerą tuziną peštukų, iškvietė policiją ir greitąją pagalbą nukentėjusiajam. O tramdyti įsiutusius vyrukus nebuvo paprasta: jie tik ir ieškojo, kur išlieti susikaupusią agresiją.

Muštynės "16 Hz" koncerto metu

Greitosios pagalbos medikai su švyturėliais išgabeno smarkiausiai nukentėjusįjį. Keliomis minutėmis vėliau atvykęs kitas medikų ekipažas apžiūrėjo kiek lengviau nukentėjusius peštukus.

Ženklų, kad šventėje gali kilti panašių nemalonumų, buvo dar prieš koncertą: nemažai žiūrovų buvo gerokai įkaušę. O kompanijos nė nesislėpdamos gėrė alų iš skardinių ir „bambalių“. Keli girti žiūrovai netgi taikėsi lipti į sceną. O apsaugos nebuvo.

Akylesni pareigūnai galėjo užfiksuoti ir daugiau pažeidimų: dar muštynių metu besipešančius apspito krūva vaikų. Vienas neatsargus neblaivaus „erelio“ judesys ir bet kuris iš vaikų galėjo smarkiai nukentėti. O tėvų šalia nebuvo. Be to, vaikai apspito be sąmonės gulintį nukentėjusįjį, o jį su rateliais į greitosios automobilį vežę medikai turėjo skintis kelią per žioplių minią.

Netgi šventei besibaigiant, maždaug 23.30 val. po Pandėlį dar vaikštinėjo 8-10 metų vaikai be jokios suaugusių priežiūros.