11 minučių trukmės klipe, pavadintame „A Message“, iš Niujorko kilusi 33-ejų metų garsenybė prisipažįsta savo praeities paklydimus. Vienas iš jų – 2011-iais metais parengta rasistinė moteris žeminanti parodija ir rasistinis repas.

„Kol kas šiame kanale negaliu tęsti veiklos. Noriu visiems parodyti, jog suprantu savo klaidas, žinoma, tai labai skaudu ir sunku. Man gėda už tai, ką seniau padariau ir pasakiau, tačiau tai labai svarbu. Tad kuriam laikui pasitrauksiu. Nežinau, ar visam laikui. Nežinau, kiek ilgai gali trukti ši pertrauka. Tiesiog dabar turiu sustoti“, – teigia J. Marbles, kurios kanalas turi per 20 mln. sekėjų.

Vaizdo įraše ji daugiausia laiko skiria rasistinei parodijai, azijiečius pašiepiančiam repui ir įrašui, kuriame smerkia daug seksualinių partnerių turinčias moteris.

Repo dainoje yra eilutė: „Hey Ching Chong Wing Wong, shake your King Kong ding dong“. Pati autorė dabar pripažįsta, kad įrašas siaubingas ir nepateisinamas.

Rasistiniame klipe ji pasipuošusi rožiniu peruku ir itin prigludusia mėlyna apranga, ji juokauja, kad N. Minaj turi skirtingų asmenybių. Vieną akimirką ji pasirodo tamsiais dažais išsitepusi veidą (o galbūt veidą dengia kauke) ir kalba apie „nešvankų“ seksą.

„Viską puikiai suprantu. Praeityje tikrai padariau dalykų, dėl kurių, švelniai tariant, nesididžiuoju. Tikrai neteigiu, jog neturėjau problemų. Svarbiausia, kad noriu augti ir keistis“, – sako „YouTube“ garsenybė.

J. Marbles, kurios tikrasis vardas Jenna Nicole Mourey, prisipažįsta, kad senesnius klipus nusprendė paversti prieinamus tik asmeniniam naudojimui, nes atėjo metas, kai „reikia vengti neigiamų emocijų“.

„Taip, yra dalykų, kuriais nesididžiuoju, kaip jau sakiau. Sulaukiu daug žinučių, žmonės sako: „Kodėl paslėpei tuos senus vaizdo įrašus?“. Pastarosiomis dienomis paslėpiau kone visą savo seną turinį. Apgailestauju, jeigu kam nors jis turi nostalgiškos vertės, tačiau aš tiesiog nebenoriu neigiamais dalykais teršti pasaulio“, – teigia J. Marbles.

Anot interneto garsenybės, „ji labai apgailestauja“ dėl rasistinio vaizdo įrašo ir norėtų, kad jis nebūtų jos praeities dalis.

„Tik noriu pasakyti, kad tikrai nenorėjau pasielgti kaip rasistė. Daugiau net nežinau, ką pasakyti, o tai ir nesvarbu. Svarbu tik tai, kad įžeidžiau ir įskaudinau žmones... Tokių dalykų būti neturėtų, juo labiau internete, nes tai negerai“.

Internetinio turinio kūrėja sako nematanti jokios prasmės palikti tokį įžeidžiantį turinį prieinamą visiems, nes „nenori prisidėti prie rasizmo kurstymo šiuo visuomenei tokiu sudėtingu ir iššūkių pilnu metu“.

„Jeigu mano seniau kurtas turinys ką nors liūdina, skaudina ar žeidžia, nenoriu, kad jis egzistuotų. Todėl ir ištryniau didžiąją dalį seno turinio, kad niekas nesijaustų blogai“, – tikina J. Marbles.

Ji teigia, jog visą kritiką ir pyktį dėl praeities poelgių priima natūraliai – kaip paskatą augti ir susimąstyti.

„Net savotiškai esu dėl to laiminga, nes noriu, kad mano mėgstami ir remiami žmonės suprastų atsakomybės svarbą. Noriu, kad žmonės sužinotų apie mano tikrąsias vertybes“, – teigia „YouTube“ turinio kūrėja ir sako, kad, nors ir negali ištrinti praeities, gali tapti geresniu žmogumi ateityje.

„Kaip žmogus, kurio praeityje yra dalykų, kuriais ne tik nesididžiuoju, bet ir gėdijuos, dabar stengiuosi žmonėse matyti tik gerus dalykus, nespręsti apie juos iš praeities poelgių. To tikiuosi ir iš kitų“, – savo žinutę užbaigia J. Marbles.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)