Z. Williams pažįstama ne vien kaip aktorė, bet ir kaip asmenybė, ryžtingai siekianti pakeisti pasaulį, rašoma portale „The List". Ji dalyvauja įvairiuose projektuose: nemažai nuveikė skatindama informacijos apie psichologinę sveikatą sklaidą, užsiima tėvo inicijuota labdaringa veikla ir kt. Z. Williams yra apdovanota galybe talentų, be to, yra malonaus būdo ir jautrios širdies, rašoma thelist.com.

Vaikystė filmavimo aikštelėje

Matyt, todėl, kad yra vieno iš garsiausių visų laikų aktorių duktė, Z. Williams vaikystėje nestokojo nei pramogų, nei nuotykių. Vargu ar galima stebėtis, kad vėliau ji ėmė siekti aktorės karjeros – juk užaugo, galima sakyti, filmavimo aikštelėje.

„Man teko stebėti filmavimus, per kuriuos nebuvo naudojama žaliųjų ekranų, – prisiminė aktorė kalbėdama su žurnalu „Smashing Interviews“. – Undines vaidino tikri modeliai. Jos tikrai sėdėjo tvenkiniuose su undinių uodegomis. Vaikystėje tokie vaizdai ypač žavi. Apima jausmas, tarsi gyventum tose nuostabiose pasakose, kurias šiaip jau turėtum tik skaityti.“

Z. Williams mėgo ne tik stebėti, kaip atgyja pasakos. Jai patiko ir pačios pasakos.

„Kol augau, mėgau skaityti fantastiką, ir jau supratau, kaip galima pačiai tapti vienu iš tų knygų ir pasakų personažų“, – aiškina Z. Williams savo apsisprendimą tapti aktore.

Tėvai nenorėjo, kad vaikystėje taptų žvaigžde

Nenuostabu, kad anksti išvydusi kino industrijos užkulisius Z. Williams ir pati panoro filmuotis kine. Kaip ji pati prisipažino žurnalui „Backstage“, įsitikinimas, kad taps aktorė, atėjo būnant dešimties. Visgi tėvų dukters sprendimas tapti aktore pernelyg nedžiugino. Jie primygtinai reikalavo, kad Z. Williams pirmiausia baigtų mokyklą ir tik tada pradėtų filmuotis.

„Galiu tik padėkoti, kad tada jie pasakė: „Jokiu būdu.“ Buvau priversta užgniaužti smalsumą, bet tik kuriam laikui“, – sakė Z. Williams.

Kai Z. Williams tapo vyresnė, tėvai į jos pasirinktą karjerą ėmė žvelgti geranoriškai. Tėvas patarė jai visada elgtis pavyzdingai ir šį patarimą Z. Williams veikiausiai įsidėmėjo.

„Jis sakė, kad į filmavimo aikštelę turiu atvykti kuo anksčiau, o išvyksti – pati paskutinė, nesvarbu, kokia sunki būtų buvusi praėjusi diena ir kokias nesėkmes būtų tekę patirti“, – sakė aktorė žurnalui „Smashing Interviews“.

„Jis sakė, kad aktorius niekada neturi kelti problemų. Juk visada galima kliautis kieno nors pagalba arba pačiam pasisiūlyti padėti ir taip pradžiuginti žmones“, – tęsė ji.

Dvejonės dėl translyčio personažo vaidmens

Vienas iš ryškiausių Z. Williams vaidmenų – Drew personažas siaubo dramoje „Dead of Summer“. Drew yra translytis vyras, kurį Z. Williams suvaidino tiesiog tobulai. Vis dėlto reikia pasakyti, kad dėl vaidmens ji ypač dvejojo ir tik todėl, kad būgštavo šitaip atimsianti puikią galimybę iš kurio nors translyčio aktoriaus.

„Tikra tiesa, kad atėjusi į pirmą atranką maniau, jog galop šio darbo atsisakysiu. Buvau įsitikinusi, kad tuo atveju rinktis iš moterimis gimusių aktorių nebuvo politiškai korektiškas sprendimas“, – sakė Z. Williams leidiniui „Backstage“.

Nors Z. Williams išsakyti būgštavimai atrodė pagrįsti, prodiuseriai taip pat nurodė svarią priežastį, kodėl Drew turi suvaidinti moterimi gimusi aktorė. Seriale gausu prisiminimų, kuriuose Drew kartais pasirodo kaip vyras, o kartais kaip moteris.

„Labai sunku būtų buvę paprašyti asmeniniu apsisprendimu besidžiaugiančio translyčio aktoriaus prisitvirtinti protezus, kad įgytų pirminę išvaizdą. Drew elgiasi kaip vyras, nors fiziologiniu požiūriu tebėra moteris. Taigi, buvo tam tikrų niuansų, dėl kurių prodiuseriai norėjo pasirinkti mane. Ir aš tai supratau“, – papasakojo Z. Williams.

When you and bae unintentionally match at the prom ❤️💋👺💃🏽👠🎒⛑

A post shared by Zelda Williams (@zeldawilliams) on Jun 13, 2017 at 4:12pm PDT

Holivudo įtaka

Z. Williams, savaime suprantama, vadovaujasi tėvo pavyzdžiu ir laiko jį įkvėpimo šaltiniu. Visgi jis – ne vienintelis idealizuojamas aktorius, padaręs įtaką Z. Williams karjerai. Įkvėpimo aktorė sėmėsi ir iš auksinio Holivudo amžiaus, ir iš dabarties.

„Puikių aktorių labai daug, – pripažino Z. Williams dalyvaudama kanalo „Refinery 29“ laidoje. – Dabar susidaro įspūdis, tarsi visiškai visi talentingi aktoriai būtų gyvi, todėl įtakingi. Anksčiau daugiausia dėmesio sulaukdavo tik po keletą kiekvienos kartos aktorių, o dabar jų, regis, tiek daug“, – samprotavo Z. Wiliams.

Beje, viena iš labiausiai ją įkvėpusių žvaigždžių savo šlovės zenitą buvo pasiekusi prieš gerus kelis dešimtmečius.

„Visada mėginau lygiuotis į Lauren Bacall, – prisipažino Z. Williams. – Ji buvo viena iš tų aktorių, kurioms pavyko atskleisti kitokį moters žavesį. Ji mūvėjo kelnes, kai visos buvo įsispraudusios į korsetus. Tokie sprendimai man patinka.“

„Taip pat mėgstu Woody Harrelsoną“, – pridūrė Z. Williams ir patikino, kad laisvai įtrauktų jį į, savo galva, iškiliausių Holivudo aktorių sąrašą.

Geriausias kada nors gautas patarimas

Nekyla abejonių, kad Z. Williams – talentinga aktorė. Tačiau aktoryste jos ambicijos neapsiriboja. Moteris svajoja rašyti scenarijus ir režisuoti filmus. Kaip pati prisipažino „Refinery 29“, laiko save be galo laiminga, kad likimas pažėrė jai tiek puikių mokytojų, padėjusių kopti karjeros laiptais. Vienas iš jų – scenaristas ir režisierius Scottas Derricksonas. Kaip tik jis atskleidė Z. Williams vieną iš labiausiai ją paveikusių tiesų.

„Jis pasakė, kad viena iš mano, kaip aktorės, problemų ta, jog niekas nerašys man scenarijų“, – atskleidė Z. Williams ir paaiškino supratusi, kad buvo laikoma ypatinga keistuole, kurią sunku pritaikyti pageidaujamam vaidmeniui. Būtent S. Derricksonas, anot Z. Williams, paskatino išsikelti didesnių iššūkių.

„Jis pasakė, kad nėra jokios priežasties laukti kokių nors leidimų, kad ir taip galima imtis sudėtingesnių moterų charakterių“, – sakė Z. Williams. Pripažinimas, kad ji sudėtinga asmenybė, o tokių personažų maža, pasak aktorės, padarė jai didžiulį poveikį ir paskatino pačiai imtis scenarijų. Tuo ji užsiima nuolatos. „Man tai savotiška meditacija“, – prisipažino Z. Williams.

Zelda Williams ir Robinas Williamsas

Būdai išvengti psichologinių problemų

Z. Williams, kaip ir jos tėvui, teko išgyventi depresiją. Vėliau ji pasidalijo savo patirtimi, be to, dėjo pastangas, kad visuomenė daugiau sužinotų apie psichologines problemas.

„Kad psichologinės problemos egzistuoja, žmonės tarsi nujaučia“, – sakė Z. Williams leidiniui „Teen Vogue“.

Viena iš priemonių, kurios aktorė griebiasi norėdami užkirsti kelią psichologinėms problemoms, – tai įprotis visą energiją nukreipti į darbą.

„Rašau scenarijus, režisuoju, tiesiog stengiuosi būti kuo nors užsiėmusi, ir tai man padeda, – sakė ji. – Sėkmės laviruojant brendimo keliu galima tikėtis tada, jei visada turi užsiėmimą.“

Z. Williams pridūrė, kad galėdama daryti tai, ką mėgsta, jaučiasi privilegijuota, todėl ir kitiems turėtų būti svarbu rasti sau patinkantį užsiėmimą. Aktorė įsitikinusi, kad kiekvienas turėtų suvokti, kas jį džiugina, nes tai tikras išsigelbėjimas net dirbant varginantį ir nuobodų darbą.

„Kadangi darau tai, ką mėgstu, mano gyvenimas daug laimingesnis“, – sakė Z. Williams.

Paprasta, bet geniali kovos su patyčiomis internete strategija

Z. Williams savo kailiu patyrė, ką reiškia susidurti su priešiška interneto auditorijos reakcija. Kai mirė jos tėvas, kai kurie žmonės nevengdavo pažerti žeidžiančių komentarų, vis stengdavosi kaip nors įgelti. Gal ir sunku įsivaizduoti, kad kas nors galėtų užgaulioti gedintį žmogų, tačiau Z. Williams sugebėjo nepalūžti ir net ragino savo talento gerbėjus informuoti apie paskyras, iš kurių plūsta užgaulūs komentarai. „Twitter“ galop pasistengė, kad tos paskyros būtų uždarytos, be to, pakoregavo naudojimosi socialiniu tinklu strategijas, kad ateityje įžeidžiančio elgesio atvejų pavyktų išvengti.

Po šio incidento Z. Williams nutarė kiek pailsėti nuo socialinių tinklų, tačiau neužilgo vėl į juos įsitraukė, turėdama aiškią nuostatą atsispirti bet kokiai neigiamai įtakai.

„Nemanau, kad pavyksta užsiauginti storesnę odą“, – sakė ji portalui „People“. Kaip pati prisipažino, skirtumą pajuto pakeitusi požiūrį į tuos, kurie skleidžia neapykantą.

„Pasistengiau išmokti į daug ką pažvelgti su humoru. Patyčios, ypač internete, gali būti ypač traumuojančios, tačiau jos paveikios tik tiek, kiek pats leidi“, – sakė Z. Williams.

Puoselėja tėvo atminimą

Aktoriaus R. Williamso mirtį kino pasaulis išgyveno kaip tikrą netektį, tačiau jo talento gerbėjus apėmusio liūdesio tikrai negalima lyginti su jo artimuosius ištikusia širdgėla. Z. Williams po tėvo netekties jautėsi visiškai priblokšta. Tačiau 2016-aisiais, praėjus porai metų nuo tragedijos, ji paragino savo „Twitter“ paskyros sekėjus išreikšti pagarbą tėvui už jo nuveiktus darbus. Z. Williams paskatino juos palaikyti jo propaguotas labdaros iniciatyvas ir remi tokias organizacijas kaip „Reeve Foundation“ bei „CA Foundation“.

Tais pačiais metais Z. Williams socialiniame tinkle „Instagram“ prisipažino, kaip puoselėja savo tėvo atminimą, tęsdama jo vykdytą labdaringą veiklą. Ji pati padėjo „Freedom Service Dogs“ – šunų gelbėjimo ir dresavimo organizacijai. Tėvui skirtoje žinutėje Z. Williams parašė: „Šie švelniakailiai tikrai tave pradžiugintų. Keturkojai mūsų draugai iš tiesų padeda keisti pasaulį kartais tapdami nepamainomais pagalbininkais.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)