Ši versija sutampa su Jameso „Tappy“ Wrighto, 65 m. buvusio koncertinių turų administratoriaus, kuris buvo pavaldus J. Hendrixo vadybininkui Mike‘ui Jeffrey, pareiškimu.
J. Wrightas neseniai pasirodžiusioje knygoje teigia, jog į skolas įklimpęs M. Jeffrey pasisavino J. Hendrixo gyvybės draudimo sumą – 2 mln. JAV dolerių. Jo teigimu, ir M. Jeffrey jam pasakė, jog J. Hendrixas jam didesnį pelną atnešė miręs nei būdamas gyvas.

Pasak J. Wrighto, likus mėnesiui iki žūties lėktuvo katastrofoje, M. Jeffrey prisipažino jam, jog jis užsakė nužudymą.

Pagal oficialią versiją, 27 m. J. Hendrixas mirė užspringęs vėmalais po to, kai perdozavo vaistų.

Pagal J. Wrighto versiją, J. Hendrixas buvo nužudytas M. Jeffrey įsakymu. Į jo kambarį įsiveržę žudikai prievarta girdė jį vynu ir vertė gerti nuskausminamuosius vaistus, kol jis mirė.

67 m. J. Bannisteris pasakė nė nenutuokęs, kas buvo J. Hendrixas, kai ankstų 1970 m. rugsėjo 18-osios rytą atvyko pagal iškvietimą, tačiau prisiminė, jog jį suglumino J. Hendrixo ūgis.

Laikraščiui „The Times“ jis pasakė, kad visi mėginimai atgaivinti muzikantą buvo bergždi.

„Mes labai sunkiai dirbome kokį pusvalandį, tačiau nieko neįvyko. Tai buvo beprasmiška, – pasakė jis. – Kažkas manęs paklausė: „Žinai, kas jis? Tai – Jimis Hendrixas“. O aš, žinoma, paklausiau - „Kas tas Jimis Hendrixas?“

Pasak jo, J. Wrighto versija apie J. Hendrixo mirties priežastį, išsakyta jo memuaruose „Rock Roadster“, yra tikėtina dėl vyno kiekio.

„Vyno kiekis buvo tiesiog neįtikėtinas. Net jo plaukai ir marškiniai buvo permirkę vynu, skrandis ir plaučiai taip pat buvo jo pilni“, - pasakė jis.

„Niekada nebuvau matęs tiek vyno. Specialiu aparatu mes siurbėme ir siurbėme vyną iš jo kūno, o skystis vis plūdo ir plūdo. Jis jau buvo išvėmęs didžiulius raudono vyno kiekius, o jo plaukuose buvo ne mažiau nei pusė butelio vyno. Jis išties nuskendo didžiuliame raudono vyno kiekyje.“

J. Bannisteris šiuo metu gyvena Sidnėjuje. Iki 1992 m. jis dirbo gydytoju, vėliau dėl apgavikiško elgesio prarado licenciją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją