Deja, daug kam asmuo, pavaizduotas piešinyje visiškai neprimena princesės. Jį sukūrė britų ir Zambijos dailininkė Hannah Uzor. Esą menininkę įkvėpė karališkosios šeimos atstovės bendravimas su tauta po vėžio diagnozės.

Viršelyje princesė pavaizduota dalyvaujanti pirmajame valstybiniame karaliaus valdymo pokylyje 2022 m. vizito Pietų Afrikos Respublikoje metu. Ji čia atrodo susikaupusi, rami, nupiešta žvelgianti į priekį, vilkinti karališką apsiaustą, baltą Jenny Packham vakarinę suknelę iki žemės su blizgančiomis detalėmis ant pečių ir diademą.

Vis dėlto šis portretas karališkosios šeimos gerbėjams pasirodė tolimas nuo tikrojo Catherine atvaizdo.

„Visai nepanaši į Catherine. Jeigu nebūčiau mačiusi jos su šia suknele, net neįtarčiau, kad čia ji“, „Atsiprašau, kad ir kaip džiaugiuosi matydamas princesę ant žurnalo viršelio, bet ji čia visiškai nepanaši į save“, „Jeigu tai Catherine portretas, turėtų būti bent panašus į ją“, „Žinau, kad menas yra subjektyvus, bet čia – ne jos portretas“, – tokie ir panašūs vertinimai liejasi po žurnalo „Tatler“ instagramo įrašu.

„Visus mano kuriamus portretus įkvepia asmenybė ir viskas, ką atrandu gilindamasis į tą žmogų. Jos viešas kreipimasis į visuomenę parodė, kad net sunkiu gyvenimo periodu ji išdrįso kalbėti iš širdies ir stačia galva nerti į kovą su sudėtingu iššūkiu“, – sako kūrinį komentavo pati menininkė.

H. Uzor išreiškė susižavėjimą princese, kuri, kol jai suteikiamas chemoterapinis gydymas, laikosi atokiau nuo viešumo. „Ji gimė šiai karūnai. Elgiasi taip elegantiškai ir grakščiai“, – žavėjosi tapytoja.

Dailininkė, kuri taip pat yra trijų vaikų mama, pridūrė: „Jaučiu, kokį džiaugsmą jai suteikia motinystė“.