Situacija nutiko netikėtai, o pasirodęs karalius prasivėrė langą ir pamojavo visai miniai, gausiai susirinkusiai prie Bakingamo rūmų. Kaip tikino Delfi komanda, mašina, kurioje sėdėjo Karolis III, įvažiavo į rūmų kiemą, ten pabuvo pusvalandį ir vėl išvažiavo.

Spėjama, kad Karolis III išvyko prie Vestminsterio salės, kur pašarvota karalienė Elžbieta II. Kaip neseniai pranešė „Sky News“, apie vidurdienį nuvykęs į minėtą vietą karalius išlipo iš automobilio ir drauge su princu Williamu spaudė rankas ir šnekučiavosi su stovinčiais eilėje pamatyti karalienės karstą. Daugelis šių žmonių eilėje laukė visą naktį.

Delfi komanda taip pat užfiksavo, kaip į netikėtai prie Bakingamo rūmų pasirodžiusį karalių reagavo žmonės – tuo metu visi esantys šalia rūmų ėmė ploti, Karolį III sutiko džiaugsmingai ir su šypsenomis veiduose. Pasak Londone šiuo metu esančios „Delfi“ rubrikos „Veidai“ redaktorės Gintarės Urnikaitės, buvo galima pastebėti ir nei kiek nedvejoti, kad naująjį karalių britai išties myli ir juo didžiuojasi.

Nuotraukose ir vaizdo įraše matyti, kad susirinkusių žmonių kiekis – sunkiai suvokiamas. Dešimtys tūkstančių žmonių juda link Bakingamo rūmų, britai ir Londono svečiai čia neša gėles, atvirukus su palinkėjimais, vaikų piešinius.

Jūroje žmonių – ne tik suausieji, atvykę atiduoti paskutinę pagarbą karalienei Elžbietai II ir pasveikinti naująjį karalių Karolį III. Čia galima išvysti ir vaikus, kūdikius, gulinčius vežimėlyje, šeimas, taip pat turistus iš kitų šalių.

Delfi komanda pastebėjo, kad prie Bakingamo rūmų įsikūręs ir televizijų miestelis – antenos iškeltos net ant kranų, siekiant užtikrinti geresnį ryšį, kuris paprastam lankytojui čia beveik neprieinamas. Kiekviena žiniasklaidos priemonė turi atskirą palapinę ir dirba tiesiai iš ten, kur gyveno karalienė Elžbieta II.

Akimirkos – nuotraukų galerijoje ir vaizdo įraše, kurį galite pamatyti straipsnio viršuje.

Pirmadienio vakarą per privačias pamaldas ir laidotuvių ceremoniją Elžbietos II karstas amžiams bus paguldytas šalia jos velionio vyro karsto Karaliaus Jurgio VI memorialinėje koplyčioje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją