Artėjant grandiozinio, apie paskutiniuosius Antrojo pasaulinio karo mėnesius pasakojančio filmo „Įniršis“ premjerai, kviečiame sužinoti daugiau detalių apie itin daugialypiu aktoriumi vadinamą Sh.LaBeoufą.

Pilnas Los Andžele gimusio aktoriaus vardas – Shia Saide LaBeoufas.

Aktoriaus ūgis – 176 cm.

Sh.LaBeoufas yra vienturtis, jo tėvai yra išsiskyrę. Aktoriaus tėvas Jeffrey LaBeoufas buvo klounas iš San Francisko, o jo motina Shayna LaBeouf – buvusi balerina iš Niujorko. Shia motina yra aškenazi žydų kilmės, tad jis buvo auklėjamas pagal žydų papročius.

Vaikystėje Shia su tėvais persirengdavo klounais ir prekiaudavo dešrainiais parke.

Pasirodymus scenoje Shia pradėjo rengdamas komiškus pasirodymus netoli jo namų esančiose kavinėse.

Aktoriumi Sh.LaBeoufas panoro tapti pamatęs seriale „Dr. Quinn, Medicine Woman“ nusifilmavusį jo draugą.

Shia tokį vardą gavo savo senelio, kuris taip pat buvo komikas, garbei.

Aktorius lankė prestižinę Hamiltono muzikos akademiją Los Andžele, kurioje taip pat mokėsi aktoriai Emile Hirschas, Fernanda Romero, Frankas Miranda, Willas Rothhaaras ir daugybė kitų.

Sh.LaBeoufas groja būgnais ir mėgsta kurti trumpus nepriklausomus filmus su bičiuliais.

Mėgstamiausi aktoriaus filmai: 1994-ųjų „Bukas ir bukesnis“, 1999-ųjų „Amerikos grožybės“ ir 2001-ųjų „Apsaugoti Silvermaną“.

Mėgstamos grupės ir atlikėjai: „System of a Down“, 50 Cent, Eminemas, „Led Zeppelin“, „D12“, Jackas Johnsonas, Benas Foldsas.

Sh.LaBeoufas prisideda prie aktoriaus Joe Torre’o labdaros fondo „Give Back to the Children“ veiklos.

Aktorius kartais žaidžia krepšinį su 2001-ųjų filmo „Lizi Magvair filmas“ žvaigžde Adamu Lambergu.

Sh.LaBeoufas yra įkūręs hiphopo grupę ir įrašų prekės ženklą („Element“) bei prodiuserinę kino kompaniją (www.grassyslope.com) su aktoriumi ir geriausiu draugu Lorenzo Eduardo.

Aktoriaus mentorius ir mokytojas – Angelinos Jolie tėvas Jonas Voightas.

Pasak Sh.Labeoufo, jo dievaičiai ir įkvėpėjai kino pasaulyje: Dustinas Hoffmanas, Jonas Voightas, Jodie Foster ir Johnas Turturro.

Sh.LaBeoufas 2008-ųjų liepą buvo sulaikytas už tai, kad sukėlė avariją vairuodamas neblaivus. Po incidento aktorius atsisakė duoti kraujo, tad jam metams buvo atimta teisė vairuoti.

Aktorius buvo priimtas į prestižinį Jeilio universitetą, bet nusprendė jo nelankyti.

Nors buvo plačiai skelbiama, kad Sh.LaBeoufas draugavo su Rihanna, anot jo, jie nuėjo tik į vieną pasimatymą. Tarp jų esą nebuvo ugnelės, tad po to jie tiesiog liko draugais.

Nuo 2004 iki 2007 metų Shia susitikinėjo su aktore China Brezner, su kuria susipažino 2005-ųjų filmo „The Greatest Game Ever Played“ filmavimo aikštelėje. Kita jo mylimoji buvo aktorė Carey Mulligan, su kuria jie drauge buvo nuo 2009-ųjų rugpjūčio iki 2010-ųjų spalio. Vėliau Sh.LaBeoufas yra prisipažinęs, kad ją tebemyli.

Aktorius taip pat yra trumpai susitikinėjęs su aktorėmis Isabel Lucas ir Megan Fox.

Sh.Labeoufas garsėja karštu būdu, yra ne kartą įsivėlęs į muštynes ir konfliktus su kaimynais bei policijos pareigūnais. Pastarąjį kartą jis buvo suimtas šių metų liepą už nepagarbų elgesį viename Niujorko teatrų.

Sh.LaBeoufas apie jam patinkančias merginas: „Man patinka tamsios, paslaptingos, galbūt net gotiško stiliaus merginos. Žinoma, jos privalo būti gero būdo. Esu labai išrankus.“

Apie išmoktas pamokas: „Išaugau tokioje aplinkoje, kur narkotikai turėjo demoniškos galios. Būdamas 11-os mačiau, kaip mano tėvas kentė mėgindamas išsižadėti heroino. Jis buvo priklausomas. Tokia patirtis puikiai sulaiko nuo noro taip elgtis.“

Apie naktinius klubus: „Klubai yra visiškai beviltiški. Niekas ten net dorai nešoka. Visi stovi ratu, prisigeria ir trinasi vienas į kitą. Nematau tame nieko smagaus. Sulaukiu daug kvietimų, tačiau vakarėliai manęs niekuomet nedomino.“

Veiksmo ir dramatiškų išgyvenimų kupinas karo filmo „Įniršis“ veiksmas rutuliojasi sąjungininkų kariuomenei žengiant vis gilyn į nacistinės Vokietijos teritoriją. Pabalnojęs Šermano tanką, B.Pitto vadovaujamas penkių karių būrelis ryžtasi mirtinai misijai. Iš priešų užnugario menkutė „mirtininkų kuopa“ mėgina smogti skaudų taktinį smūgį Trečiajam Reichui.

Karo siaubas, skausmas, netikėta meilė, draugystė ir kova iki paskutinės akimirkos emocijų prisotintame karo filme „Įniršis“ Lietuvos kino teatruose – nuo spalio 24 dienos.

Filmo „Įniršis“ anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)