„Kol kas esu lengvai apstulbęs, nes neaišku, kaip reikėtų filmuoti ir kokiose platformose rodyti naujus klipus. Daug muzikos įrašų studijų palieka Rusiją. Daugelis legalių skaitmeninių platformų, kuriose buvo galima užsidirbti iš savo muzikos, yra uždarytos.

Mes taip ilgai stengėmės legalizuoti muzikos rinką ir tik dabar perėjome prie civilizuotų santykių muzikos srityje, o dabar vėl viskas neaišku. Kol kas mes visi bandome priprasti prie naujos realybės. Taigi laikinai sustabdžiau darbus ties naujuoju albumu ir žiūrėsiu, kas bus toliau“, – S. Lazerevo žodžius citavo „StarHit“.

Dainininkas prisipažino, kad pastaruoju metu neturi jokio noro lįsti į viešumą – gerbėjai, beje, jau pastebėjo, kad S. Lazarevas beveik neskelbia jokių įrašų savo socialiniuose tinkluose.

„Man labai sunku semtis įkvėpimo tokiais neramiais laikais, kai aplink tiek daug negatyvumo, pykčio ir neapykantos. Labai sunku visa tai atlaikyti. Tokiais momentais norisi užsidaryti ir nieko neįsileisti į savo pasaulį“, – sakė jis.

Priminsime, kad S. Lazarevas buvo viena pirmųjų Rusijos žvaigždžių, atvirai pasmerkusių karą Ukrainoje. Tačiau netrukus savo įrašą atlikėjas ištrynė ir, sulaukus spaudimo, pakeitė toną.

Dabar atlikėjas nebeliečia karo temos ir pasakoja, kad didžiuojasi būdamas rusu. Tai atsitiko po to, kai prodiuseris, aktorius Leonidas Dziunikas apkaltino S. Lazarevą emigravus iš Rusijos ir tuo, kad šis gėdijasi savo tautos.

„Aš esu rusas! Ir niekada to nesigėdijau! Nuoširdžiai myliu Rusiją! Ji užaugino mane, kaip stiprią asmenybę ir žinomą atlikėją, kuris du kartus atstovavo mano šaliai „Eurovizijos“ dainų konkurse, gynė savo garbę muzikos arenoje ir išdidžiai nešė Rusijos vėliavą“, – sakė S. Lazarevas.

Jis pridūrė, kad Rusijoje muzikinėje srityje dirba jau 25-erius metus ir daro viską šalies labui.

„Prašau nepakliūti į melą ir provokacijas“, – pridūrė muzikantas.

Verta pastebėti, kad įraše, kuriame atlikėjas prisipažįsta meilėje Rusijai, jis išjungė galimybę komentuoti. Tikėtina, kad taip jis pasielgė todėl, jog kituose jo įrašuose gausu ukrainiečių ir šią tautą palaikančių žmonių kritikos.

Tūkstančiai internautų bando prisibelsti į žinomų rusų širdis su pasakojimais apie brutalų karą Ukrainoje, prašo jų netylėti, nelikti abejingais, tačiau S. Lazarevas tai ignoruoja. Jo instagrame, kurį seka 4,7 mln. žmonių, nėra nė vieno įrašo apie karo siaubą, kurį sukėlė Rusija.

Pastarosiomis dienomis Lipecke buvo atšauktas šio dainininko pasirodymas koncerte „ZaRossiju“. Srities administracija pareiškė, kad S. Lazarevas atsisakė susitikti su pabėgėliais iš vadinamųjų Donecko ir Luhansko liaudies respublikų, todėl jį pakeitė Nikolajus Baskovas. Tačiau dainuoti pačiame koncerte S. Lazerevas nebuvo atsisakęs.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)