Sargybiniai, einantys sargybą prie Bekingemo rūmų, laikomi etiketo ir reguliarumo įsikūnijimu. Daugybė britų vaikų užaugo žaisdami su jų lėlėmis savo sargybos būdelėse. Nesuskaičiuojama daugybė turistų dešimtmečiais stebėjo, kaip jie didingai žygiuoja pirmyn ir atgal nuo taško A iki B. Jie yra absurdiški, garbingi, patikimi, sustingę, ištikimi: jie reiškia, kad „Anglija gyvuos visada“.

Rugpjūčio pabaigoje svetainėje „YouTube“ pasirodė vaizdo įrašas, kuriame užfiksuotas sargybinis, paįvairinęs šią rutiną. Per 2 minučių ir 23 sekundžių trukmės vaizdo įrašą jis atlieka kelis grakščius lėtus apsisukimus, ir dėl to Didžiosios Britanijos laikraščiai jį praminė piruetus darančiu sargybiniu. Vien tik šis triukas – pirueto specialistai pastebės, kad jis sukasi iš kairės – atrodo radikaliai. Tačiau šie apsisukimai taip pat paverčia jį žavingu absurdiškumo, kuris yra taip būdingas britų humorui, pavyzdžiu.

Jei peržiūrėsite šį vaizdo įrašą, pastebėsite, kad šis sargybinis atlieka dar kelis subtilesnius judesius. Sargybinių elgesys yra toks formalus, kad žiūrovus net šokiruoja paprasčiausias sargybinio pasilenkimas patyrinėti žvyro akmenukus; tačiau tuomet jo judesiai staigiai sulėtėja.

Sargybinius prižiūrinčios Didžiosios Britanijos kariuomenės atstovė spaudai patvirtino, kad šis vaizdo įrašas yra autentiškas, tačiau paneigė britų spaudos spėliones, kad dabar šis pokštininkas, kurio tapatybė neskelbiama, bus pasiųstas į kariuomenės kalėjimą.

„Sprendimas dėl baudžiamųjų veiksmų dar nepriimtas, bet mažai tikėtina, kad jis bus pasodintas į kalėjimą“, – sakė ji. Greičiausiai jis bus nubaustas pinigine bauda arba neteks tam tikrų privilegijų, arba bus nubaustas abiem bausmės formomis, pažymėjo ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)