Putinas stovėjo Lužnikų stadione, vilkėdamas kone 12 tūkstančių eurų kainuojančią itališką „Loro Piana“ striukę, nepaisant Vakarų sankcijų žlugdomos jo šalies ekonomikos. Jis kreipėsi į susirinkusius rusus, šie mojavo vėliavomis ir plakatais su raide „Z“, tapusia invazijos į Ukrainą simboliu.

Toks V. Putino įvaizdis nustebino ne vieną – netrukus jo apranga imta aptarti socialiniuose tinkluose. Atkaklesni ėmė kurti ir pasirašinėti peticiją, kuria siekiama, kad mados namai „Loro Piana“ nedelsiant viešai pakomentuotų Putino karą ir pareikalautų, kad šis nebevilkėtų jų kurtų drabužių. Aktyvistai tikino, kad jei mados namai tylės, jie patys prisidės prie šaltakraujiškų veiksmų palaikymo, o ant jų pačių taip pat užkris tamsus šešėlis.


Kilus spaudimui prekės ženklas netrukus sureagavo. „Loro Piana“ įkūrėjas Pieras Luigi Loro Piana italų dienraščiui „Repubblica“ teigė, kad prekės ženklas „jau pradėjo visus žingsnius, kuriais siekiama atsiriboti nuo Putino ir drauge su Europa solidarizuotis su Ukraina, turint tą pačią poziciją apie žmonių tragediją, kurią jie šiuo metu išgyvena“.

Priduriama, kad „Loro Piana“ ir kiti prabangos prekių grupei LVMH priklausantys mados namai, jau nuo kovo pradžios nutraukė prekių tiekimą į Rusiją bei joje neribotam laikui uždarė savo parduotuves.

„Manau, kad Putino dėvėta striukė yra seniai įsigytas pirkinys, tačiau taip pat manau, kad tai yra smulkmenos, palyginti su karo tragedija, – tęsė verslininkas. – Kaip įmonė, esame visiškai įsišaknijusi solidarizuotis su LVMH grupės pozicijomis. Aišku, kurioje pusėje mes pasirinkome būti. Nesijaučiu kaltas dėl tos pūkuotos striukės, vilkėtos scenoje, bet manau, kad Putinas turėtų pagalvoti apie žudynes, kurias jis sukelia Ukrainos žmonėms.“

Skelbiama, kad nuo pat Rusijos į Ukrainą invazijos pradžios mados namai ėmėsi remti Ukrainą ir jos gyventojus, remiant pagalbą teikiančias organizacijas ir šiuo metu jie yra paaukoję jau 5 mln. eurų.

„Pagalba gyventojams šiuo metu yra svarbiausia, – tvirtino Loro Piana. – Ukrainiečiai turės visą mūsų moralinę ir praktinę paramą.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Dalintis
Nuomonės