Praėjusių metų gruodį Los Andželo apygardos medicinos gydytojas-koroneris nutraukė tyrimą dėl aktoriaus mirties. Jam paskelbus ataskaitą, Los Andželo policijos departamentas pradėjo savo tyrimą. Kaip „People“ sakė Los Andželo policijos departamento darbuotojas, departamentas bendradarbiauja su Kovos su narkotikais valdyba ir Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) pašto inspektoriumi, kad nustatytų, iš kur K. Perry gavo ketamino.

Teisėsaugos pareigūnai apklausė keletą žmonių, tačiau kol kas nieko nesuėmė. Antradienį, gegužės 21 d., „People“ susisiekė su Kovos su narkotikais valdyba, tačiau jos atstovai atsisakė pateikti komentarų ir nurodė kreiptis į Los Andželo policijos departamentą.

Kaip parodė skrodimas, K. Perry buvo taikoma ketamino infuzijos terapija. 2022 m. išleistuose memuaruose „Friends, Lovers and the Big Terrible Thing“ garsenybė papasakojo apie savo kovą su narkotikų priklausomybe. „Norėjau pasidalyti šia informacija, kai jaučiausi saugiau ir nebebijojau, kad atkrisiu, – 2022 m. sakė jis. – Teko palaukti, kol kaip reikiant išsiblaiviau, kad galėčiau viską užrašyti. Neabejojau, kad žmonėms padės mano prisipažinimas.“

Delfi primena, kad spalio mėnesį mirė JAV komediniame seriale „Draugai“ išgarsėjęs aktorius. Jam buvo 54-eri.

Pasak šaltinių teisėsaugoje buvo teigta, kad aktorius rastas negyvas sūkurinėje vonioje savo namuose Los Andžele.

Policijos pareigūnai į aktoriaus namus nuvyko apie 16 val. (21 val. Lietuvos laiku) ir rado jį be sąmonės.

M. Perry mirtį tyrė Los Andželo policijos departamento apiplėšimų ir žmogžudysčių skyriaus detektyvai.

Holivudas gedėjo dėl aktoriaus ir komiko M. Perry mirties. Jis geriausiai buvo žinomas dėl savo simpatiško ir sarkastiško personažo Chandlerio Bingo JAV 1994–2004 m. seriale „Draugai“.

Serialą kūrusi „Warner Bros. Television Group“ penkis kartus „Emmy“ nominuotą aktorių pavadino „komedijos genijumi“.

„Esame sugniuždyti mūsų brangaus draugo Matthew Perry mirties, – sakoma studijos pareiškime, kurį gavo „The Times“. – Matthew buvo nepaprastai talentingas aktorius ir neatskiriama „Warner Bros. Television Group“ šeimos dalis. Jo komedijos genialumo poveikis buvo juntamas visame pasaulyje ir jis paliko pėdsaką daugelio širdyse. Šiandieną pasitinkame skaudama širdimi. Siunčiame meilę jo šeimai, artimiesiems ir visiems ištikimiems gerbėjams.“

Aktoriaus mirtis palietė ne tik ištikimiausius gerbėjus, bet ir jo šeimos narius. Vyro artimieji neslėpė liūdesio ir sakė, kad yra sugniuždyti, skelbė „People“.

Naujienų portalui žvaigždės šeima sakė vertinantys gerbėjų jiems siunčiamą meilę.

„Mes sugniuždyti dėl tragiškos mūsų mylimo sūnaus ir brolio netekties. Matthew pasauliui suteikė daug džiaugsmo ir kaip aktorius, ir kaip draugas. Jūs visi jam labai daug reiškėte, o ir mes vertiname šią didžiulę meilės bangą“, – „People“ komentavo aktoriaus šeima.

Beje, šeima nuolat palaikė artimus ryšius su žinomu aktoriumi. M. Perry tėvai buvo šalia ir per ilgą kovą su priklausomybėmis.

Kai 2018 m. M. Perry buvo paguldytas į ligoninę po to, kai dėl ilgus metus trukusio opioidų vartojimo jam sprogo storoji žarna, jie skubėjo į ligoninę, kad būtų su sūnumi.

„Jie abu stovėjo prie mano lovos krašto“, – praėjusių metų rudenį „ABC News“ laidoje kalbėjo aktorius.