Svetainėje famefocus.com išvardyta keletas iškilių pramogų pasaulio atstovų, į kuriuos nukreiptas smerkiantis už gyvūnų teises kovojančios organizacijos PETA aktyvistų žvilgsnis. Labiausiai stebėtina tai, kad kai kurios iš šių kailiuose skendinčių žvaigždžių tvirtina propaguojančios veganišką gyvenimo būdą.

KIM KARDASHIAN

Khloe Kardashian ryžtingai apsisprendė pozuoti 2009-aisiais metais PETA inicijuotos prieš kailio dėvėjimą nukreiptos akcijos renginiuose, tačiau jos sesuo Kim, atrodo, nė neketina atsisakyti iš gyvūnų kailio ir odos pagamintų drabužių ir daiktų. Prieš trejetą metų, kai raudonuoju kilimu žengiančią Kim PETA aktyvistai apipylė miltais, mėgindama pateisinti savo nuostatą dėvėti kailinius drabužius ji tepasakė, kad tai tiesiog jos pasitrinkimas.

BEYONCE

Natūralaus kailio švarkų ir liemenių Beyonce garderobe tikrai nestinga. Ši žymi ritmenbliuzo atlikėja su lapės kailio puspalčiu nepasidrovėjo pasirodyti net veganiškų patiekalų restorane, kai buvo nutarusi pereiti prie augaliniais produktais pagrįsto mitybos režimo. Net po aršios kritikos už tokį amplua veganiškoje užkandinėje Beyonce pakako įžūlumo avint gyvatės odos batais įžingsniuoti į kitą analogišką maitinimo įstaigą. Beje, veganiškai maitintis dainininkei pabodo, o štai potraukis natūralios odos ir kailio gaminiams, atrodo, ilgam.

LADY GAGA

Lady Gaga ne kartą sulaukė griežtų gyvūnų teisių gynėjų pastabų dėl pomėgio dėvėti natūralios odos ir kailio drabužius. Tačiau ar galima tikėtis kritinio požiūrio į kailio dėvėjimą iš moters, sykį net sumaniusios pasipuošti iš mėsos pagaminta suknele? „Niekada nė nesiartinau prie nudirto kailio jau vien todėl, kad neturėjau galimybės įsigyti bent kiek gražiau atrodančio, bet tai nerodo griežtų mano moralinių įsitikinimų ir nereiškia, kad manęs nesužavės meno šedevrui prilygstantys kailiniai. Neturiu šiuo atžvilgiu jokių nuostatų. Jūs matote karkasą, o aš matau muziejinį eksponatą“, – samprotauja popmuzikos atlikėja.

KANYE WEST

K. Westo spintoje galima būtų rasti visų PETA pasipiktinimą keliančių atributų. Reperis nevengia odinių sijonų, vilnonių megztinių ir, be jokios abejonės, kailinių. Kuriant drabužius, rankines ir megztinius 2012 m. Paryžiaus mados savaitėje pristatytai atlikėjo kolekcijai neapsieita be krokodilo odos, lapių kailio ir netgi negimusių avių jauniklių kailiuko.

RIHANNA

Kailiai šios dainininkės spintoje užima itin garbingą vietą. Skelbta nuotraukų, kuriose ji užfiksuota devinti lapių, vilkų, triušių kailių ir gyvatės odą. Pakanka vien tik pažvelgti į kailiu dekoruotą geltoną apsiaustą su gobtuvu. Akivaizdu, kad jos nė kiek nejaudina moralinis gyvūninės kilmės produktų naudojimo aspektas. Paklausta apie požiūrį į žiaurų elgesį su gyvūnais ji nuo komentarų susilaikė.

JENNIFER LOPEZ

Ši daugeliui kuo puikiausiai žinoma dainininkė ir aktorė toli gražu nėra skeptiškai nusiteikusi gyvūnų odos ir kailio atžvilgiu. J. Lopez yra pastebėta dėvinti audinių, lapių, triušių ir šinšilų kailį. Nors ji maitinasi veganiškai, vis tik tikina neturinti planų atsisakyti kailių.

AMBER ROSE

Buvusi Wizo Khalifos žmona ekscentriškoji Amber Rose paklausta apie požiūrį į gyvūnų žudymą ir kailių dėvėjimą atsakė ganėtinai išsamiai. „Tiesiog lauke yra šalta ir paprasčiausiai man patinka kailis. Juk jie jau negyvi. Taigi situacija nėra tokia, kad žudome kates ir šunis, nes nėra naminiai šeimų laikomi gyvūnėliai, jie yra graužikai. Juk nelaikome namuose graužikų, suprantate, apie ką aš kalbu? Kodėl gi tiesiog nesusišildyti ir neatrodyti dailiai?“ – komentavo ji. Įdomu, ką gi apie tokią jos logiką mano PETA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)