I. Urgantas kartu su žmona Natalija ir dviem dukromis prieš kelias dienas išvyko iš Rusijos. Manoma, kad šeima išskrido į Izraelį.

Didėjant kalbų mastui apie galimą emigraciją, pasisakė pats televizijos laidų vedėjas. Vyras neneigė kuriam laikui palikęs Rusiją, bet patikino, kad jo išvykimas tėra atostogos.

„Jokios panikos. Jie išleido mane atostogauti, aš pasiilsėsiu ir greitai grįšiu“, – naujienas savo „Instagram“ tinkle komentavo jis.


Pastaruoju metu didelio dėmesio I. Urgantas gauna todėl, kad jis buvo vienas tų, kurie garsiai pasisakė prieš karą.

Sutapimas ar ne, nuo to laiko žinomas komikas nebeveda savo vardo laidos. Įprastai „Večernij Urgant“ buvo rodoma nuo pirmadienio iki penktadienio prieš vidurnaktį.

„Pervyj kanal“ atstovas teigė, kad laida iš eterio dingo dėl „svarbių socialinių ir politinių įvykių“.

Visgi iki šiol yra manančių, kad tokius netikėtus TV programos pokyčius galėjo lemti šoumeno pozicija. Juolab, kad „Telegram“ kanalas „Antiglanets“, remdamasis savo šaltiniu, užsiminė, jog minėtoje laidoje šou komanda į eterį norėjo patekti su antimilitaristiniu šūkiu, kuriam televizijos vadovybė esą nepritarė.

Tokias kalbas stiprina ir tai, kad pats vedėjas nėra linkęs ignoruoti karo Ukrainoje. I. Urgantas savo „Instagram“ paskyroje, kurią seka beveik 10 mln. žmonių, paskelbė juodo kvadrato iliustraciją, kurią papildė žodžiai: „Baimė ir skausmas. KARUI NE“.


Po šiuo įrašu pasipylė tūkstančiai internautų komentarų. Tarp palaikančiųjų garsenybę buvo ir kritikuojančių I. Urgantą, kad visa tai jie mielai išgirstų „Pervyj kanal“ televizijos eteryje, o ne socialiniame tinkle. Komentarų skiltyje buvo ir raginančių Ivaną pasitraukti iš minėtojo Rusijos televizijos kanalo.

„Večernij Urgant“ scenarijaus autorius Aleksandras Gudkovas ir kiti kultūros veikėjai taip pat kritikavo Rusijos karo Ukrainoje pradžią.

Karo fone Rusiją nusprendė kuriam laikui palikti daug žvaigždžių, tarp kurių – Ala Pugačiova, Maksimas Galkinas, Ksenija Sobčiak, Renata Litvinova, Zemfira ir kt. Kai kurie teigė tiesiog išvykę planuotų atostogų. Kiti, įskaitant žurnalistę Boženą Rynską, prisipažino norintys išvykti dėl karo Ukrainoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Dalintis
Nuomonės